Audrey Garot
Audrey Garot Lichaam 19 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Plas jij wel eens onder de douche? Dit zijn de voordelen

Oké, even eerlijk: iedereen plast wel eens onder de douche, toch? Ook al geven we het niet vaak toe, het is wel lekker makkelijk. Toch zit er nog steeds een taboe op het plassen onder de douche, want vaak vinden mensen dit vies (dat zeggen we, maar stiekem doen we het zelf ook). Dat er een taboe opzit is helemaal niet nodig, want we doen het allemaal én er zitten ook een paar hele goede voordelen aan.

Vanaf nu hoef jij je niet meer te schamen als je zegt dat je onder de douche plast!

Dit zijn de voordelen van plassen onder de douche

Een merendeel van de mensheid geeft in een onderzoek aan dat zij onder de douche plassen. Zie je wel! Het is dus stiekem heel normaal om te doen. En gelukkig zitten er ook een hele hoop voordelen aan.

1. Het is goed voor het milieu

Als jij tijdens het douchen je plas lekker laat gaan, verspil jij geen extra water en ben je dus goed bezig voor het milieu. Yes! Het doorspoelen van de wc kost zo’n 6 (!) liter water, wat erg veel is natuurlijk. Je kan dit dus het beste besparen door maar even onder de douche te plassen.

2. Je bespaart tijd

Zit je in tijdsnood, maar wil je nog wel even douchen? Spring dan snel onder die douche en plas daar ook meteen. Dit scheelt je toch weer tijd en dan hoef je straks niet nog een bezoekje te brengen aan het toilet.

3. Het is hygiënischer

We snappen als je denkt dat plassen onder de douche niet meteen heel hygiënisch klinkt. Toch is dat wel zo. Jezelf met water afspoelen is véél hygiënischer dan het vegen met toiletpapier. Door het vegen komen er namelijk allerlei bacteriën naar binnen, ieuw! Daarnaast bespaar je ook toiletpapier, wat uiteindelijk weer geld scheelt. Win-win situatie dus!

4. Het is goed voor je huid

Uhm, ja.. Dit klinkt misschien niet zo fris, maar je plas is goed voor je huid. In de meeste huidverzorgingsproducten zit ‘ureum verwer’ en laat dit nou ook toevallig in ons plas zitten. Dit blijkt heel goed te zijn voor je huid, dus schaam je niet en laat je plas lekker stromen!

We snappen het als jij voortaan elke dag onder de douche wilt plassen met al die voordelen. Toch waarschuwen sommigen om hier een gewoonte van te maken. We nemen aan dat als je plast onder de douche je dit staand doet, en dit blijkt een slechte plashouding te zijn. De bekkenbodemspieren kunnen zich hierdoor niet volledig onstpannen en hierdoor is het lastiger om helemaal uit te plassen. Sommigen raden dus aan om niet te vaak te plassen onder de douche, maar je kan natuurlijk ook gewoon een zittende houding aannemen onder de douche en het dan toch lekker laten gaan.

You dirty girl! We maken ons allemaal schuldig aan deze ietwat vieze dingen