Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 1 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Rachel Hazes aan het werk als verpleegkundige in ‘BN’ers in het ziekenhuis: Leren van de helden’

Werken in de zorg – en dan specifiek in het ziekenhuis – is normaal al zwaar, maar tijdens een pandemie zoals deze vaak niet te doen. Rachel Hazes (51), Natasja Froger (56), Caroline van der Plas (54) en Philippe Geubels (40) gaan voor het programma ‘BN’ers in het ziekenhuis: Leren van de helden’ aan de slag als verpleegkundigen en de bedoeling is dat ze gaan werken op verschillende afdelingen.

Als dat maar goed gaat..

BN’ers in het ziekenhuis

In het nieuwe SBS-programma ervaren bekende mensen hoe het is om in een ziekenhuis te werken tijdens corona. Deze keer zijn ze in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De BN’ers worden verpleegkundigen in opleiding en ze gaan de kneepjes van het vak leren door mee te lopen met ervaren ziekenhuispersoneel. Ze leren niet alleen de verpleegtechnische handelingen uit te voeren, maar ze moeten ook zien om te gaan met hun emoties. Want er gebeurd een hoop narigheid in zo’n ziekenhuis en meestal is dat niet prettig om te zien.

De BN’ers werken mee op verschillende afdelingen, variërend van oncologie tot de longgeneeskunde en van de kinderafdeling tot de spoedeisende hulp.

Gisteren is bekend gemaakt dat Rachel Hazes ook gaat leren hoe is het om te werken als verpleegkundige. Wij zijn benieuwd.

Heel veel moeite

In het eerste seizoen van het programma, uitgezonden begin 2021, gingen onder meer Isa Hoes, Monic Hendrikx, Olcay Gulsen en Richard Groenendijk aan de slag in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De BN’ers vonden het erg heftig. Monic Hendrikx had voornamelijk het gevoel dat ze in de weg liep, Richard Groenendijk was aan het struggelen met een plaszak en Olcay werd niet goed bij het zien van bloed en wonden.

Ouch: André Hazes had achter Moniques rug om contact met zijn moeder Rachel