Emma Toussain
Emma Toussain Seks 7 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoenen met menstruatiebloed en sperma? Alles wat je moet weten over de ‘rainbow kiss’

Er bestaan heel veel verschillende termen voor verschillende situaties en handelingen. Op relatie-en datinggebied zijn het er al bijzonder veel. Denk aan negging, breadcrumbing, kittenfishing en vulturing.

We gaan het met vandaag hebben over een trend in the bedroom die steeds vaker voorkomt, namelijk ‘The Rainbow Kiss’. We vertellen je wat het is, waar je op moet letten en dan kan je zelf bedenken of je er warm van wordt.

Rainbow kiss

Het klinkt heel kleurrijk en vrolijk, maar dat is niet helemaal wat ermee bedoeld wordt. Wat dan wel? Let goed op. Tijdens het uitvoeren van the rainbow kiss zijn er (minimaal) twee mensen nodig, het liefst een man en een vrouw. Het gaat hierbij om het uitwisselen van lichaamssappen en dan gaat het níet alleen maar om speeksel. We gooien iets meer kleur in de mix; namelijk door menstruatiebloed te gebruiken bij de kus. Ook wordt er nog wel eens sperma gebruikt. Een bijzonder kleurenpalet dus.

Het zal niet voor iedereen zijn, maar veel mensen worden opgewonden van lichaamssappen. “Het ‘spelen met bloed’ tijdens seks zorgt voor een sterke vertrouwensband tussen twee mensen.

Het is best tricky én kan soms wat luguber voelen, maar als je dit doet in een veilige omgeving dan weet je zeker dat het goed zit”, zegt sekstherapeute Carolanne Marcantonio. Dus als jij iemand bent die dit wel ziet zitten, dan weet je dat je de volgende keer een Rainbow kiss kunt voorstellen.

Waar moet je op letten?

Het is natuurlijk altijd belangrijk dat je dit doet met een partner waar bij je veilig bij voelt. Ten eerste moet je het voorstellen en dat kan al lastig zijn, maar als je partner openstaat voor dingen die jij fijn vindt dan is alles bespreekbaar.

Ten tweede moet je bij uitwisselen van lichaamssappen altijd nadenken over de veiligheid (ook als je seks hebt). Dus mocht je geen vaste bedpartner hebben, pas dan altijd op voor soa’s. Mocht je er niet zeker van zijn je scharrel geen soa’s met zich meedraagt, dan is het misschien een goed plan om dit óf eerst te laten testen óf te wachten met deze bijzondere kus.

Dit is wat de kleur van je menstruatiebloed je probeert te zeggen