Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 15 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix maakt een realityserie gebaseerd op Squid Game en jij kunt meedoen als je goed Engels spreekt

Eergisteren schreven we nog dat Netflix bekend maakte dat er nog een seizoen van Squid Game komt. Dat was niet het enige goede Squid Game-nieuws deze week, want Netflix komt met een reality-spelshow. Squid Game: The Challenge is dus gebaseerd op Squid Game, maar als je een spel verliest betekent dit gelukkig niet gelijk het einde van je leven.

Dit is alles wat we weten over de spelshow.

Squid Game: The Challenge

In Squid Game: The Challenge zullen net als in de serie 456 deelnemers vanuit de hele wereld proeven en uitdagingen moeten uitvoeren om uiteindelijk als winnaar bekroond te worden. Waar afvallers het in de serie dus met de dood moeten bekopen, worden zij in de reality-variant slechts met lege handen naar huis gestuurd. De serie zal uit tien afleveringen bestaan. Netflix meldt dat de show het Verenigd Koninkrijk wordt gefilmd. Ook jij kan je nog aanmelden, maar alleen als je goed Engels kan.

Hoofdprijs

Als je wint, ga je naar huis met 4,56 miljoen Amerikaanse dollar. Dit is de hoogste geldprijs in de geschiedenis van reality-tv. “Fans van de dramaserie staat een fascinerende en onvoorspelbare reis te wachten terwijl onze 456 echte deelnemers door de grootste competitieserie ooit navigeren, vol spanning en verrassende wendingen, met de hoogste geldprijs ooit aan het einde van de rit”, zegt Brandon Riegg van Netflix.

Seizoen 2 van Squid Game

Netflix maakte deze week dus bekend dat er een tweede seizoen van Squid Game komt. Het kostte de makers van de serie 12 jaar om seizoen 1 te maken. Gelukkig kost seizoen 2 van Squid Game geen 12 jaar om te maken maar helaas moeten we toch nog een tijd wachten op het nieuwe seizoen. Maker Hwang Dong-Hyuk denkt dat het nieuwe seizoen pas in 2024 af zal zijn. Geduld zullen we dus nog wel even moeten hebben. Wij hopen dat Netflix snel met een releasedatum komt.

Ook zijn we benieuwd wanneer Squid Game: The Challenge te zien is!

SBS6 produceert ‘Een Jaar Van Je Leven’ en het lijkt op Utopia en Big Brother – maar dan heftiger