Redactie
Redactie Life 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dag keuzestress! Sushi-pizza bestaat echt en zo hoef je nooit meer te kiezen

Je kent het wel, iemand vraagt aan jou wat je wil eten en je kan gewoon niet kiezen. Ga je voor sushi of toch voor een heerlijke pizza? Het kiezen tussen je twee favoriete gerechten is soms gewoon echt onmogelijk. Geen paniek, want wij het recept voor jou: de sushi pizza.

Soms weet je het gelijk en soms kan je gewoon echt niet kiezen en wat is er nou vervelender dan honger hebben, maar niet weten waar je trek in hebt? Gelukkig hebben wij nu een kleine oplossing voor je, namelijk twee gerechten gewoon combineren. Wie zegt dat pizza en sushi geen goede combinatie is, heeft nog nooit dit recept geprobeerd.

Het recept voor sushi pizza

Het combineren van de Italiaanse en Japanse keuken is gewoon mogelijk en nog lekker ook. Voor dit gerecht gebruik je Japanse sushi ingrediënten voor het maken van een Italiaanse pizzaslice. Misschien dat je deze versie nog wel lekkerder vindt dan een originele pizza.

Dit heb je nodig voor de pizza

250 gram suhsirijst
250 ml water
0,5 tl Kikkoman sojasaus
2 grote norivellen
80 ml mirin (rijstwijn)
0,5 avocado
0,5 komkommer
50 g edamame bonen

Dit heb je nodig voor de spicy mayonaise

125 ml Japanse mayonaise
2 el hotsauce
0,5 limoen

Zo maak jij de lekkerste sushi pizza

Pizza is lekker en sushi ook en samen is het ook nog eens een goede combinatie. In vijf stappen leggen wij jou uit hoe je de pizza van je dromen maakt.

Stap 1

Om te beginnen aan je nieuwe favoriete gerecht haal je de sushirijst uit de verpakking en doe je het in een pan met 250 milliliter water. Kook de rijst vervolgens op een matig vuur tot het volledig is opgenomen.

Stap 2

Vervolgens giet je de mirin en de Kikkoman sojasaus geleidelijk over de rijst en roer je zodat alles goed door elkaar wordt gemengd. Klinkt makkelijk toch?

Stap 3

Lijm twee nori-vellen aan elkaar. Om dit te doen gebruik je een natte borstel. Aan het einde van het zeevierblad leg je wat rijst, zalm, edamame bonen, komkommer en avocado.

Stap 4

Wanneer je dit gedaan hebt, pak je de nori-vellen er weer bij. Hierop leg je vervolgens de rijst en de rest van de vulling en uiteindelijk snijd je het in de vorm van een pizza slice.

Stap 5

Voor de spicy mayonaise mix je Japanse mayonaise, hot saus en een halve limoen tot een gladde mix. Smeer dan de spicy mayonaise over de pizzapunten. Et voilà, jouw sushi pizza is klaar.

Nou, makkelijker kan toch niet? Deze pizza is niet alleen erg lekker, je kan nadat je hem gemaakt hebt gelijk aanvallen. Je hoeft niet meer te wachten tot je eindelijk de pizza uit de oven kan halen. Win-win.

Sushi pizza
Kikkoman

Meer over eten:

Kikkoman