Redactie
Redactie Love & Seks 3 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

Wil je weer closer worden met je partner? Dit doen gelukkige koppels om hun relatie sterker te maken

Het is een uitdaging om het goed te doen op je werk, je fitgirl levensstijl op peil te houden, ondertussen nog je vriendinnen te spreken, het huis schoon te houden én een goede partner te zijn. Merk je dat jij en je partner niet meer zo close zijn als voorheen? Dankzij de volgende tips maak je je relatie weer sterker dan ooit.

Je hebt het doordeweeks al druk zat, waardoor het begrijpelijk is als het er even bij inschiet om de romantiek levende te houden in je relatie. Maar een relatie onderhouden hoeft heus niet alleen maar veel werk te kosten.

Verschillende manieren om je relatie sterker te maken

Door kleine aanpassingen te doen kun je je relatie namelijk sterker maken. Relatie-expert Candice Smith vertelt aan Bustle dat je relatie onderhouden hetzelfde is als een tuin onderhouden. Af en toe een grote verandering is leuk, maar vergeet niet om af en toe je planten voeding te geven. Wil je je weer verbonden voelen met je lover? Probeer het volgende dan eens:

1. Plan een date night in

Bestaan jullie date nights uit pizza, Netflix en een biertje? Plan dan eens een avond buiten de deur in. Ga naar het restaurant waar jullie voor het eerst samen gegeten hebben of kies een leuke wijnbar uit. Verandering van spijs doet eten, dus doorbreek jullie gewoontes en probeer eens wat anders.

2. Kook een maaltijd voor elkaar

Liefde gaat door de maag, dus na een hectische werkdag hoef je heus niet iedere keer naar een druk restaurant te gaan. Simpelweg voor elkaar koken kan al een romantisch gebaar zijn, vooral als je het niet zo vaak doet. Kook iets voor elkaar wat jullie graag eten, zodat je met een content gevoel de tafel verlaat.

3. Ga op een dubbeldate

Ben je vaak samen? Vraag dan eens vrienden op een dubbeldate. Dubbeldates zijn namelijk goed voor je relatie. Bovendien is het gezellig, hebben jullie iets anders over te praten en versterk je tegelijkertijd je vriendschap met het andere stel.

4. Sloof je samen uit in de sportschool

Voor je mentale gezondheid is het goed om te sporten en voor de gezelligheid is het een goed idee om samen eens een lesje te doen. Misschien blijkt wel dat jullie boksen hartstikke leuk vindt en kun je hier je gezamenlijke hobby van maken.

5. Vraag voor het slapengaan aan elkaar waar je dankbaar voor bent

Het helpt enorm om de positiviteit er in te houden. Er is altijd wel iets om over te klagen, maar waar zijn jullie eigenlijk dankbaar voor? Ga in bed liggen, doe het licht uit en noem allebei de drie dingen op waar je dankbaar voor bent.

6. Leg je telefoon weg

Waar jij gaat, daar is je telefoon. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor je liefje. Dus hoe fijn is het om een keer compleet de aandacht voor elkaar te hebben? Spreek bijvoorbeeld af dat je na 8 uur ‘s avonds je telefoon niet meer gebruikt. Of dat je op zondag telefoonloos door het leven gaat.

7. Knuffel elkaar vaker

Blijkt uit jullie love language dat je aanraken belangrijk vindt? Geef elkaar dan vaker een knuffel. Het is simpel én effectief. Bovendien voel je je dan weer even geliefd, wat je relatie ongetwijfeld sterker doet voelen.

8. Geef je lover iedere dag een compliment

Nog een goede om de positive vibes er in te houden: geef je partner iedere dag een compliment. Het kost weinig moeite, terwijl je de ander daardoor een fijn gevoel heeft. Spreek uit dat de outfit van je liefde er goed uitziet, dat je het eten lekker vond, dat zijn/haar idee voor de date night heel goed was, et cetera.

Conclusie

Als je deze acht punten ziet, zie je ongetwijfeld een gemeenschappelijke factor. Een relatie sterker maken doe je in ieder geval door bewust tijd met elkaar door te brengen. Door lief en positief te zijn, door een keer iets nieuws te proberen. Door de telefoon weg te leggen en elkaar aan te raken.

Probeer het eens uit om deze manieren in jullie relatie te integreren. Je voelt dan vrij snel of je relatie inderdaad een stuk beter aan voelt.

Meer over relaties: