Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Films & Series 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk: dit is de releasedatum van Soof 3

De laatste keer dat we konden genieten van Lies Visschedijk, oftewel de chaotische Soof, is alweer zes jaar (!) geleden. Soof 3 is vier keer uitgesteld, maar de film is 15 september eindelijk in de bioscoop te zien. Dit derde deel is de laatste in de reeks films over Soof, die haar eigen cateringbedrijf runt en daarnaast ook moeder is van drie kinderen.

Wat kunnen we verwachten van het laatste deel?

Het verhaal Soof 3

Wat komt er in de derde film allemaal aan bod? Houd je vast, dochter Sacha gaat namelijk trouwen. Voor de verandering heeft Soof haar leven op orde. Haar cateringbedrijf loopt op rolletjes, ze is gelukkig en haar kinderen zijn goed opgedroogd. Dan krijgt ze slecht nieuws en duikt ze volledig in de bruiloft van Sacha om wat afleiding te vinden. Bekijk de trailer hieronder:

Wat gebeurde er ook alweer in deel 1?

Het eerste deel gaat over Soof – een hilarische en klungelige vrouw – en haar man Kasper en hun gezin. De twee zijn uit elkaar gegroeid en leven langs elkaar heen. Soof voelt zich daarom wel aangetrokken tot Jim Cole (gespeeld door Dan Karaty) die haar kinderen steevast ‘sekskabouter’ noemen. En Kasper zag Bob (Chantal Janzen) wel zitten. Maar aan het einde van de film, realiseert het stel dat ze toch nog veel van elkaar houden. Eind goed al goed zou je zeggen.

Wat gebeurde er ook alweer in deel 2?

De film begint met dat Soof en Kasper gaan scheiden. Een flink klap in ons gezicht na dat gelukkige einde van deel 1. Het stel heeft flink wat relatietherapie gehad, maar het gaat echt niet meer. De koek is op. Dat vindt Kasper althans. Soof legt zich met moeite neer bij haar lot. De twee gaan in de film totaal anders om met hun scheiding. Kasper besluit z’n ballen te waxen en een jongere vriendin te zoeken. Soof blijft in eerste instantie kniezen, al komen er later toch wel weer wat nieuwe mannen op haar pad. De acteurs Dan Karaty, Achmed Akkabi én Daan Schuurmans spelen allemaal een verleidelijke rol.

Nu alleen nog hopen dat de release van Soof 3 niet wéér wordt uitgesteld, want 6 jaar wachten was al veel te lang. Ga jij kijken?!

Jaaaa! Er is een derde film over Soof in de maak en dat wordt genieten