Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 2 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Simpele maar handige hack om je rubberen haarelastiekjes te verwijderen

We zien de kleine rubberen haarelastiekjes steeds terug komen in de nieuwste haartrends. Denk aan de trend waarbij mensen losse vlechtjes in hun haar hebben hangen of los haar met één of twee knotjes. Deze kleine rubberen elastiekjes zijn vaak doorzichtig waardoor ze niet opvallen in het haar. Als je deze zelf al een keer hebt gebruikt weet je dat het best pijnlijk kan zijn om deze uit je haar te halen..

TikTok to the rescue.. want we hebben weer een tip gevonden.

Rubberen haarelastiekjes

Je kunt natuurlijk ook gewoon een schaar gebruiken, maar de kans is groot dat je toch een aantal extra haren knipt waarvan het niet de bedoeling was. Gelukkig zagen wij op een TikTok dé manier om dit te vermijden! TikTokker @thepamperedskin laat ons zien hoe de hack werkt:

@thepamperedskin_

sharing is caring 💗 removing rubber hair ties has never been this painless and fast! #fyp #hairstyles #lifehack

♬ original sound – 3

Hitte

Het enige wat je nodig hebt is.. een haarstylingtool die heet kan worden! Denk aan een krul-of stijltang. Hoe werkt dit dan? Zorg dat je tool op temperatuur is en houdt deze even tegen het elastiekje aan. Door de hitte zal het rubber ‘knappen’ en zo haal je ze dus heel gemakkelijk uit je haar!

Haarelastiekjestrend

Zoals we je al eerder vertelden is het gebruik van rubberen elastiekjes helemaal hot. Je hebt het vast al voorbij zien komen óf al zelf geprobeerd! Heb jij dit weekend een feestje en wil je wel zo’n haarstijl proberen? Wij geven je nu wat inspiratie zodat jij zelf aan de slag kan gaan:

1. Hailey Bieber

2. Gigi Hadid

3. Kendall Jenner

4. Queen of Jetlags

TikTokkers gebruiken massaal tape tegen voorhoofdrimpels: hoe werkt dit?