Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Ook zo’n fan van Salmari? Deze cocktails kan je maken met de populaire salmiak likeur

Als je houdt van dropshot, dan weet je dat Salmari de lekkerste in z’n soort is. Althans, echt dropshot is het eigenlijk niet, want de Finse drank wordt omschreven als salmiak likeur. Denk jij na ieder shotje Salmari ook ‘had ik hier maar een heel glas van’? Dan wil je één van de volgende cocktails echt eens proberen.

Vijf jaar geleden zetten een Nederlandse en een Finse vriend Salmari op. Ze verbaasden zich erover dat Nederland een sterke dropcultuur heeft, maar er geen smaakvolle salmiaklikeur op de markt was, met de kwaliteit die gangbaar is in Finland. De likeur is in Nederland een regelrechte hit en is een sfeermaker op ieder feestje.

Deze cocktails kan je maken met Salmari

In bijna iedere club of kroeg kan je nu shots Salmari halen, maar het is tijd om kennis te maken met Salmari cocktails.

Salmari Ginger

Al eens gedacht aan gingerbeer met Salmari? Vul een glas met ijs en voeg hier een shot Salmari aan toe. Vul het glas nu aan met Ginger Beer  en voeg tot slot een paar druppels Angostura bitters toe. Et voila!

Basil Smash

Als jij een ginliefhebber bent, dan is deze speciaal voor jou. 30 ml Bombay Sapphire Gin, 20 ml Salmari, 10 basilicumblaadjes, 5 ml suikersiroop en
30 ml limoensap samen. Gooi er wat ijsblokjes bij en klaar is Kees.

Burnt Passion

Ook op de iconische pornstar martini heeft Salmari een twist bedacht. Gooi de volgende ingrediënten in een shaker: 40 ml Tequila, 20 ml Salmari, 10 ml kaneelsiroop, 5 ml passievrucht siroop,  20 ml citroensap en 20 ml apple juice. Shake de ingredienten door elkaar en serveer de drank in een mooi martini-glas. Garneer de cocktail eventueel nog met een halve passievrucht.

Cranberry Mix

Ook met fruit laat Salmari zich prima combineren. Wat dacht je van deze cocktail met cranberrysap? Mix 120 ml cranberrysap, 30 ml Salmari en 15 ml citroensap. Garneer de cocktails met een lychee en een citrus wedge.

Virtuele cocktailparty – Met deze 7 recepten maak je makkelijke cocktails binnen no-time