Metro
Metro Entertainment 28 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Sarah van Soelen vertelt haar kant van het verhaal, dat ontbrak in Hazes-documentaire: ‘Door mij de 28 gehaald’

De naam Sarah van Soelen is onlosmakelijk verbonden met het roerige liefdesleven van volkszanger André Hazes. Ze wilde niet in zijn nieuwste en veelbesproken documentaire Crossroads verschijnen. Maar er ontbreekt volgens haar wel een hoop context over haar aandeel. De ex-vriendin van Hazes doet haar verhaal.

Mocht je de hele Hazes-soap van de afgelopen twee jaar niet gevolgd hebben, Van Soelen is de ex-vriendin waarvoor Hazes destijds zijn gezin verliet. En daarmee blies hij ook het huwelijk af met de moeder van zijn zoon, Monique Westenberg. Van Soelen kon het destijds nu niet echt bepaald goed doen met haar ‘De andere vrouw’-status. En hoewel Hazes aan tafel bij Humberto zijn liefde voor Van Soelen uitsprak, was de relatie tussen de twee van korte duur.

Van Soelen ontbrak in documentaire André Hazes

Vorige week ging de langverwachte documentaire van Hazes in première. Daarin onthulde de volkszanger zijn verslaving, mentale klachten en worstelingen in het leven. De naam Sarah valt slechts een enkele keer en krijgt verder weinig context. Van Soelen besloot eerder dat zij niet in de documentaire wilde verschijnen, ondanks dat zij wel aanwezig was tijdens de opnames, die de afgelopen twee jaar plaatsvonden.

Maar tijdens hun kortstondige liefde verbleef Hazes ook in een Spaanse afkickkliniek, waarover hij in de documentaire openhartig vertelt. Als we de eerdere woorden van moeder Rachel Hazes mogen geloven, besloot Hazes tijdens zijn verblijf in Spanje dat hij de relatie met Van Soelen zou beëindigen. De volkszanger verliet volgens zijn moeder na zes weken de kliniek en stond zelfs zijn plek af, aan Van Soelen. „André was bang dat ze een terugval zou krijgen”, aldus moeder Hazes eerder in Story. Van Soelen kampte eerder ook met een verslaving en mentale problemen.

Sarah van Soelen deelt haar kant van het verhaal

Nu bevestigt Van Soelen dat verhaal evenals aan Story, maar ze wil ook nog het een en ander ophelderen. „Ik vind persoonlijk niet dat André daarmee één of ander groots gebaar heeft gemaakt. Want zes weken eerder was ík het die regelde dat hij naar de kliniek kon.” Duidelijkheid over Hazes’ besluit om de relatie te beëindigen, kreeg Van Soelen niet. „Het enige wat hij erover zei, was dat hij rust wilde. Maar na mij had hij Anne Rose, er is daarna nog iemand geweest en nu heeft hij weer een Sarah. Van dat alleen zijn, is niet zo veel terechtgekomen, lijkt me.”

En volgens de ex-vriendin van de volkszanger speelde zij een grotere rol in zijn afkickproces dan in de documentaire vermeld wordt. „Ik heb niet enkel vijf dagen, maar ook zijn tweede periode in de kliniek geregeld. Ik ben overal achteraan gegaan en heb achter zijn rug om dingen kunnen schrappen. Eerst voor een week en daarna voor een maand. Maar niet één keer wordt in de documentaire gezegd: ‘Dank je wel, Saar!’”

‘Weggezet als meisje dat het nét niet was’

Ook refereert ze naar Hazes’ woorden waarmee hij uitlegt dat hij op zijn 27ste wellicht niet meer wilde leven. „Ik heb ervoor gezorgd dat hij zijn 28ste verjaardag heeft gehaald. En in die documentaire word ik weggezet als een meisje dat het gewoon nét niet was. Terwijl ik denk: zonder mij was je nog verder de afgrond ingegaan”, aldus Van Soelen.

Ze wenst haar ex-vriend al het beste toe, al maakt ze zich nog steeds zorgen. „Ik hoop dat hij gelukkig en clean is. Maar ik houd mijn hart vast, want straks komen de optredens weer. Ik hoop, en dat gun ik hem, dat hij weer gaat knallen op het podium. Want dat kan hij als geen ander.”

Wat?! Deze Hofman-broer heeft gedate met Sarah van Soelen