Emma Toussain
Emma Toussain Celebrities 20 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Monique goudeerlijk in docuserie André Hazes: ‘Ik haatte hem’

Gisteravond was het dan zo ver: de première van de vijfdelige docuserie over het turbulente leven van André Hazes in Tuschinksi. De eerste drie afleveringen werden getoond, maar tijdens de viewing bleek het zo te zijn dat Videoland alle afleveringen al online had gezet. Daarom waren de vijf delen gister al te zien voor het hele Nederlandse publiek. André vertelt in het intro dat hij deze documentaire alleen wilde uitbrengen als iedereen eerlijk zou zijn, hoe pijnlijk dan ook. Ex Monique Westenberg doet een boekje open over haar relatie met André en dat is, zoals je misschien al verwacht, zeker geen rozengeur en maneschijn.

Monique houdt zich niet in over André

In de docuserie blikt André terug op zijn vluchtgedrag, zijn ‘weglachen en goedpraten’, zijn verslavingsgevoeligheid en zijn leugens. Ook veel van zijn naasten komen aan het woord, zo ook zijn ex. Aan het begin vertelt Monique over hoe zij André heeft leren kennen. Dat was via een gezamenlijke vriendin, zo’n 8 jaar geleden. Het eerste wat in haar opkwam is dat ‘hij veel te jong zou zijn’. Toch hebben ze afgesproken en klikte het ontzettend goed. Na twee weken kwam de aap uit de mouw; beiden waren smoorverliefd.

De rest is geschiedenis, want de twee zijn jarenlang samen geweest én ouders van zoontje André. Toen de twee een stel werden, was André nog helemaal geen artiest. “Ik heb hem wel zien veranderen door het succes. Onbewust is dat ook gegaan”, vertelt ze.

Dat het niet altijd makkelijk is geweest voor de mensen om hem heen, is wel duidelijk. André had moeite met zijn verschillende levens samen te voegen. Artiest, partner, zoon, vader.. daar leek geen middenweg in te vinden. Uiteindelijk ging hij in 2020 op zijn knieën voor Monique en vroeg hij haar ten huwelijk. Slechts drie maanden later ging het mis en gingen de twee uit elkaar.

Hij vond nieuw geluk bij Sarah van Soelen, iets wat natuurlijk niet goed viel bij Monique: “Ik haatte hem. Zoveel pijn had ik, zoveel pijn. Dat was een klap, echt een klap. Ik had het niet aanzien komen.” André zelf weten wat hij van zijn eigen actie vindt: “Ik vind het gewoon allemaal heel zielig. Ik heb dat gewoon niet netjes gedaan.”

De vijf afleveringen zijn nu te zien op Videoland.

André Hazes is vandaag jarig en (ex?) Monique deelt emotioneel bericht op Instagram