Britta van Aggele
Britta van Aggele Lifestyle 22 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze schokkende video laat zien hoe makkelijk het is om je lichaamsvorm op social media te veranderen

Door body positivity worden tegenwoordig steeds meer verschillende lichaamsvormen geaccepteerd. Dit is natuurlijk hartstikke positief, maar toch is er op social media nog te zien dat veel mensen streven naar een slank postuur. Veel influencer zien er namelijk slanker dan slank uit op hun foto’s. Maar wist je dat dit lang niet altijd echt is? Deze schokkende video van een influencer laat namelijk zien hoe makkelijk het is om je lichaamsvorm in een video te veranderen.

Geloof niet alles wat je op social media voorbij ziet komen.

Video’s en foto’s op social media bewerken

Je hebt het vast wel eens gedaan: het bewerken van je foto’s. Misschien had je die dag net een dikke puist op je kin of je wilde je haar net iets voller laten lijken op de foto. Dit komt door alle perfecte plaatsjes die je voorbij ziet komen op social media. Je kan namelijk allang niet meer vertrouwen dat iedereen een foto op social media upload zonder dat er een filter over zit.

Hoewel je dit bij veel foto’s niet eens ziet, trekken sommige celebrities het wel heel ver. Bij hun lijkt het namelijk soms zelfs wel alsof er een hele laag over hun huid zit en dat is dan geen make-up. Apps als FaceApp en Facetune maken het namelijk heel makkelijk om een filter over je gezicht te plaatsen en daar maken influencers maar al te graag gebruik van.

Hittegolf recepten – 7x lichte gerechten die je wil eten tijdens extreem warm weer

Schokkende video van influencer

Maar het zijn tegenwoordig niet alleen meer foto’s die bewerkt worden. Er worden namelijk ook vaak video’s bewerkt en de kans is groot dat dit je helemaal niet opvalt. Daarom is er nu een influencer naar Instagram gegaan om te laten zien hoe makkelijk het is om je lichaamsvorm in een video te veranderen.

Emily Clarkson – @em_clarkson – ging 3 augustus naar Instagram om deze onthullende video met ons te delen. In haar video laat ze zien hoe ze met een app haar taille smaller maakt, haar heupen breder maakt en haar borstel vergroot. Hoewel je wel wat bewerkingen achterin de video ziet, laat dit wel zien hoe makkelijk je met technologie je volgers in de maling kunt nemen. Heftig!

Reacties

Veel volgers van Emily laten ook weten dat ze dit behoorlijk heftig vinden. Zo schrijft een volger: “Had geen idee dat je dit zowel met video’s als met foto’s kon doen 🤯verdomd angstaanjagend.” Andere volgers schrijven: “Geweldig Ems 👏👏👏👏👏👏 het is een enge wereld !! We moeten iedereen beschermen tegen deze nieuwe wereld van vervormde avatars in het echte leven” en “WTF dit is wild!!! Hoe doen mensen dit in hemelsnaam op video 🙂🙂 love love love dit bericht em x.”

4 manieren om meer liefde voor jezelf te ontwikkelen

Heb jij je foto’s of video’s wel eens bewerkt?