Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 29 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Seks op de werkvloer: ‘Ik deed het met de chirurg tijdens mijn co-schappen’

Seks op de werkvloer is iets waar elke vrouw wel eens over heeft gefantaseerd. Wekelijks vertellen wij de verhalen van vrouwen die van deze fantasie werkelijkheid hebben gemaakt. Deze week is Josephine aan de ‘beurt’ en dit is haar verhaal: Josephine is een vierentwintig-jarige Geneeskunde studente die vorig jaar begon aan haar co-schappen. Een spannende tijd waarin ze zou ontdekken waar haar interesse ligt op medisch gebied. Maar dat deze tijd zo spannend zou worden had ze niet verwacht.

Tijdens de co-schappen kom je langs verschillende afdelingen in het ziekenhuis. En zo kwam Josephine ook terecht op de afdeling Chirurgie. Ze kwam onder de hoede van een chirurg die haar de fijne kneepjes van het vak zou ‘leren’. Daar verheugde Josephine zich op en dit is haar verhaal:

‘Het was de eerste dag van mijn co-schappen op de afdeling Chirurgie in een niet nader te noemen ziekenhuis. Ik ben een ontzettend georganiseerd persoon maar gek genoeg versliep ik mij gigantisch op mijn eerste dag. Ik haastte mij naar het ziekenhuis en kwam behoorlijk oververhit aan. De chirurg die mij begeleidde zei dan ook direct: ‘Goh, zware nacht gehad?’

Achteraf was dat natuurlijk al zijn eerste move, maar naïef als ik was dacht ik dat hij vast dacht dat ik één of andere losgeslagen studente was die de hele nacht in de kroeg had doorgebracht.

De weken verstreken en ik genoot ontzettend van mijn tijd op de afdeling Chirurgie. De spanning, het snijwerk maar ook het leuke team. David, zo heet hij, was behoorlijk autoritair. Iedereen zag dat het een knappe man was met zijn donkere bos haar en bruine ogen, maar ik voelde mij niet speciaal behandeld door hem. Totdat hij, na weken, ik herhaal wéken mij het volgende vroeg: ‘Ga je mee een sigaretje roken?’

Ik had al die tijd gedaan alsof ik niet rookte, want het voelt altijd een beetje vreemd als je in opleiding bent om anderen te vertellen hoe ze moet leven, je zelf alleen maar zondigt. Maar nu bleek dus dat David en ik een overeenkomst hadden: roken.

‘En daarbij, ben je ook nog zeldzaam mooi’

Na die opmerking kon ik niet meer naar hem kijken zoals ik deed. David, de man die altijd zo autoritair was, bekende opeens kleur. Blijkbaar vond hij mij aantrekkelijk en zelfs ‘zeldzaam mooi’. Steeds vaker rookten we samen een sigaretje en bespraken we alles over ons leven. Waar hij had gestudeerd, dat hij gescheiden was en hoe gek ik was op wijn drinken.

Hoewel hij had laten blijken dat hij mij mooi vond, bleef hij op afstand. En toen op een maandagochtend vroeg hij mij het volgende: ‘Joos, zou je mij willen assisteren bij een operatie vanavond?’

Zo gezegd, zo gedaan. Ik assisteerde hem die vrijdagavond bij een operatie. Tijdens het opereren zei hij lichtelijk dwingend wat ik moest doen. Maar, het was anders dan andere dagen, hij had een bepaalde twinkeling in zijn ogen.

Na de geslaagde operatie vroeg hij of ik in de vergaderruimte nog wat met hem wilde drinken: ‘Het is goed om stoom af te blazen na zo’n operatie’. Ik liep hem mee naar de vergaderruimte. Gek genoeg was er niemand, helemaal gek ook niet, maar toch voelde het gek.

Hij gaf mij een wijntje en kwam tegenover mij zitten en de ingetogen blik in David’s ogen was opeens verdwenen: ‘Ga je even mee naar mijn auto zo?’

En voordat ik het wist zat ik naast hem in zijn auto op de parkeerplek van het medisch personeel van het ziekenhuis. Hij raakte mijn bovenbeen aan en schoof mijn stoel naar achter. En hij zoende mij en het was alsof ik nog nooit zo gezoend was. Ik wist dat het niet mocht maar toen liet ik mij veroveren door hem.

Hij schoof mijn string naar beneden: ‘Mag ik de liefde met je bedrijven?’ Nog nooit had iemand dit aan mij gevraagd en dat deed mij beseffen dat hij een man was, geen jongen. De seks was geweldig en hij wist precies wat hij deed. Hij kuste mij overal en gaf mij zelfs een lift naar huis. Even voelde alsof dit meer was dan seks.

De maandag daarop brak mijn laatste week aan van mijn co-schappen. En nog nooit had ik het zo jammer gevonden om een afdeling te verlaten. Het voelde namelijk alsof David en ik dit nog een keer zouden beleven, maar niets bleek minder waar. Tijdens ons, ondertussen geworden ritueel, een sigaretje roken zei hij: ‘Avontuurtjes moet je altijd double safe doen’.

Ik heb nooit precies geweten wat hij daarmee bedoelde, maar mijn gevoel zegt dat hij met ‘double safe’ bedoelde was dat hij bewust had gewacht totdat ik bijna de afdeling zou verlaten. Ik heb mij hier nooit over kunnen opwinden. Of nou ja, als ik eraan terug denk raak ik wél opgewonden, maar dan van geiligheid hé. Haha’

LEES OOK: Seks op de werkvloer: ‘Hij was de kok, ik werkte in de bediening’