Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb je vaak dromen over seks? De betekenis daarvan is minder spannend dan je denkt

Seks met je ex? Met je baas? Of a la 50 shades met Christian Grey? Seksdromen kunnen heel spannend zijn, en als het met een leuk persoon is kan het je ochtend meteen een boost geven. Maar soms droom je over seks met iemand, waar je helemaal geen seks mee zou willen. De betekenis van een seksdroom kan dan ook helemaal niet zo sexy of kinky zijn als je denkt. Wij leggen het je uit.

Het heeft allemaal een veel, uhh, diepere betekenis dan je denkt.

Dit betekenen je dromen over seks

Een spicy droom gehad, maar niet over de persoon die je zo leuk vindt? Dit hoeft niet altijd te betekenen dat je die persoon ziet zitten of aantrekkelijk vindt. Een seksdroom kan een diepere, mentale betekenis hebben waar je niet direct aan zou denken.

Wij leggen je uit wat de persoon in jouw seksdroom kan zeggen over jouw mentale gezondheid.

Seks met je baas

Droom je dat je seks hebt met je baas? Je leraar? Of een ander autoritair figuur in je leven? Dan heb je waarschijnlijk meer behoefte aan controle in je leven, en voor jouwe gevoel kun jij dit zelf niet voor elkaar krijgen. Je voelt je alsof je geen macht hebt over je eigen leven en hoe dingen lopen.

Daarnaast kan het ook betekenen dat je op het moment niet de aandacht krijgt die je denkt te verdienen.

Hele wilde seks

Een beetje 50 shades, of op een gewaagde plek seks hebben in je droom? Terwijl je dit in het echt nooit zo zou doen? Dan verlang je naar meer vrijheid en ongebondenheid in je leven.

Seks met je ex

Droom je over seks met je ex? En heb je zelfs al een nieuwe relatie? Dan kan dit betekenen dat je nog aan het wennen bent aan die nieuwe persoon in je leven, of dat je bepaalde emoties met betrekking tot je ex nog niet verwerkt hebt.

Seks met dirty talk

Als je droomt over seks met dirty talk, kan dit betekenen dat je onzeker bent over je uiterlijk. Je wil je graag beter in je vel voelen en zelfverzekerder zijn.

Heb je regelmatig dezelfde seksdroom? Probeer dan je droom op te schrijven zodra je wakker bent. Waarschijnlijk ga je dan uiteindelijk een verband zien, en kun je er een boodschap uit opmaken.

Of, geniet gewoon van je spannende dromen. Slaap lekker. 😉

Lees ook: 5 oorzaken van een stinkende afscheiding