Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 6 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom horen we dit nú pas? Dankzij deze hack blijven gold plated sieraden ook echt goud

Gold plated sieraden zijn vaak al aan de prijzige kant en écht gouden sieraden zijn al helemaal onbetaalbaar. Niet gek dus dat we voor gold plated kiezen ook al is die kwaliteit zichtbaar minder mooi. Gold plated sieraden slijten vrij snel als je er niet goed voor zorgt. Dankzij deze hack zijn we nu van dat probleem af.

Elk halfjaar je kettingen, ringen en armbanden opnieuw in een goudbadje leggen is best prijzig maar gelukkig hebben we een briljante hack gevonden waardoor dat niet meer nodig is. Dankzij dit trucje blijven je sieraden namelijk hun mooie gouden kleur behouden.

Zo blijven je gold plated sieraden mooi goud

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het dragen van gold plated kettinkjes, ringen en armbandjes. Liever niet aanhouden onder de douche (dat versnelt het slijtageproces al helemaal) en geen producten als parfum over de sieraden spuiten.

We hebben een nieuwe truc ontdekt die nog veel beter werkt dan dat. Het klinkt misschien een beetje raar maar je kunt je sieraden insmeren met doorzichtige (longlasting) nagellak. Hierdoor komt er een extra beschermlaagje over je sieraden te zitten waardoor het minder vatbaar is voor vuil, stoten en water.

De hack

Pak je ring vast tussen twee vingers en smeer een dun laagje over de gehele ring (geloof ons daar zie je niks van). Leg de ring daarna ergens neer zodat de nagellak kan drogen en het hard wordt. Herhaal dit proces eens in de zoveel tijd want na een aantal weken is het laagje nagellak er wel weer afgesleten.

Deze hack blijkt enorm goed te helpen dus smeer vanavond nog je hele collectie sieraden in met nagellak. Wel blijft het goed om je sieraden alsnog af te doen als je gaat douchen. Je weet natuurlijk maar nooit dus wat dat betreft kun je beter het zekere voor het onzekere nemen als je zo lang mogelijk plezier wil hebben van je kettingen, sieraden en armbanden.