Audrey Garot
Audrey Garot Love & Seks 16 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Op déze manier haal je alles uit je single leven om de beste versie van jezelf te worden

Het single leven kan ontzettend leuk zijn. Je hoeft met niemand rekening te houden, je feest de hele nacht door en je komt pas om zes uur ‘s ochtends thuis. What a life. En hoewel dit onbezorgde leven echt heerlijk is, heb je nog wel je verantwoordelijkheden. Nu je single bent is het juist dé tijd om aan jezelf te werken om de beste versie van jezelf te worden.

It’s your time now.

Op déze manier haal je alles uit je single leven

Er zijn dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand die single is, maar deze periode zorgt er ook voor dat je aan jezelf kan gaan werken. Je hebt geen partner die je dagelijks ziet en je aandacht opvraagt, dus je hebt flink wat tijd over. Door onderstaande dingen leer je alles uit het leven te halen én bereid je je meteen voor op een nieuwe relatie.

1. Leer om dingen alleen te doen

Omdat je even geen partner hebt, betekent het niet dat je je moet afzonderen van de wereld. Het is juist nu heel belangrijk om dingen te doen die jij leuk vindt, maar doe dit dan ook alleen. Op deze manier leer je om op je eigen benen te staan, ook als jij straks een partner hebt. Enjoy your single life!

2. Wees niet kleinerend naar andere koppels omdat jij single bent

Het is natuurlijk heel verleidelijk om heel minachtend over stelletjes te praten, maar we weten allemaal waar dit vandaan komt. Dit is gewoon pure jaloezie. Je bent jaloers dat zij al wél de liefde hebben gevonden in deze cuffing season en dat jij nog steeds single bent. No worries, ook jij zal je prins op het witte paard vinden.

3. Bekijk je eigen gewoontes en zwakke plekken

Nu je single bent, heb je eindelijk de tijd om op jezelf te focussen en jezelf hier en daar te verbeteren. Heb je misschien relationship anxiety en wil je hierdoor in gesprek met een therapeut? Heb je een vervelende eigenschap waar je aan kan werken? Of heb je misschien wel een groot doel die je wilt behalen? Het is nu de tijd om hieraan te werken en jezelf te verbeteren voor een volgende relatie.

4. Houd je bezig met andere relaties nu je single bent

Je bent nu single en je hoeft in ieder geval geen rekening te houden met een partner. En dat is maar goed ook, want je hebt nu meer tijd over voor je vrienden en familie. Als je een relatie hebt, vergeet je nog wel eens tijd voor ze vrij te maken. En dat terwijl ze eigenlijk zo belangrijk voor je zijn. Besteed nu dus even extra veel tijd aan de mensen die jou blij maken.

5. Creëer je eigen persoonlijke, fijne ruimte

Misschien woonde je partner wel bij jou thuis toen jullie nog een relatie hadden en dit brengt een hoop herinneringen met zich mee. Leuke, maar ook minder leuke herinneringen. Probeer ‘jullie’ plekje dus weer echt van jou te maken nu je single bent. Richt het in zoals jij dat wil en haal zijn spullen (als je dat nog niet gedaan had) weg.

6. Word eerst verliefd op jezelf

Zo cliché, maar het is echt zo. Het is belangrijk om eerst van jezelf te houden, voordat je een relatie aangaat. Accepteer wie je bent, wat je doet en hoe je er uitziet. Nu je single bent, heb je ook hier de tijd voor. Het is soms misschien moeilijk en iedereen heeft natuurlijk zo zijn onzekerheden, maar ook jij mag er zijn!

Deze sterrenbeelden matchen totaal niet op liefdesgebied, ook al zou je dat graag willen