Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 20 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Werkt skin fasting echt? Dit zijn de antwoorden op al jouw vragen

Van intermittent fasting heb je vast al wel gehoord, maar ben je ook al bekend met skin fasting? We zien deze trend – juist nu – steeds vaker voorbij komen, maar hoe goed voor je huid is het?

Wat is skin fasting precies?

Zoals de naam al doet vermoeden draait skin fasting om vasten. Niet van eten, maar van je skincare. Fans beweren dat dit dé manier is om je huid te detoxen. Het vasten kan bestaan uit het skippen van één product, alleen de actieve ingrediënten of je hele routine. Hierdoor kan je huid zichzelf herstellen en weer in balans komen, aldus voorstanders van het idee.

Werkt skin fasting echt?

De meningen verschillen heel erg. De één vindt dat je om de zoveel tijd een skin fast zou moeten inlassen, de ander vindt het onzin. Uit onderzoek blijkt dat je jouw huid niet echt kunt detoxen. Het is niet zo dat als je bijvoorbeeld een hele droge huid hebt, dat je huid zonder smeersels weer leert om zelf genoeg talg aan te maken. Hetzelfde geldt voor acne. Bepaalde huidcondities zorgen ervoor dat je bepaalde dingen nodig hebt, net zoals de rest van je lichaam vitamines en soms ook medicijnen nodig heeft.

Welke voordelen zijn er?

Waar skin fasting wel goed bij kan helpen, is als je plotselinge irritaties hebt. Het beste is dan om een soort eliminatie-dieet te doen. Je gaat dus aan de slag met minimale producten waar geen actieve ingrediënten in zitten. Als je huid weer een paar dagen rustig is kun je om de beurt weer een andere product toevoegen. Als dit een aantal dagen goed gaat, kun je de volgende weer toevoegen. Op deze manier kom je er achter in welk product of ingrediënt de irriterende factor zit.

Lees ook: