Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 20 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is wel permanent he?!: deze 10 uitspraken herken je als je tatoeages hebt

Gelukkig verdwijnt het taboe over tatoeages steeds meer, maar er zijn nog steeds mensen die een vooroordeel over je hebben omdat je een beetje inkt in je huid hebt. Dit kan soms frustrerend zijn, want jij bent supertrots op jouw mooie tattoos. Daarom proberen we er voortaan maar om te lachen. Deze 10 uitspraken herken je zeker als je tatoeages hebt.

Ja, we weten dat ze permanent zijn. Thanks for letting us know.

10x deze uitspraken herken je als je tatoeages hebt

Tatoeages, wij houden ervan. Of je nou een arm vol hebt of een paar kleintjes, het staat supermooi en kan je vaak een confidence boost geven. Helaas zijn er nog steeds veel mensen die commentaar leveren op de keuze die jij hebt gemaakt met jouw lichaam.

Gelukkig kunnen we voortaan stiekem wel lachen om sommige dingen die we naar ons hoofd krijgen geslingerd. Deze 10 opmerkingen herken je dan ook zeker als je tatoeages hebt.

1.Het zit er wel voor de rest van je leven op he?!

Goh, dat is ook de bedoeling. En al zou ik dat niet geweten hebben, wat kan ik er nog aan doen als de tatoeage er al op zit?

2. Ben je niet bang dat je niet aangenomen wordt bij je droombaan door die tatoeages?

Als ze me niet aannemen om die reden, dan heeft dat bedrijf nog steeds bekrompen, ouderwetse regels en daar willen we niet voor werken.

3. Ik vind tatoeages alleen mooi als ze een betekenis hebben

Dat ik ze zelf mooi vind, is ook een betekenis.

4. Ik zou dat dus zelf nooit laten zetten

Gelukkig is het mijn lichaam, niet het jouwe.

5. Ben je nou niet bang dat het heel lelijk is als je oud wordt?

Ben je gek? Ik word die stoere oma in het bejaardentehuis vol met toffe tatoeages. En ja, ook als alles uitgezakt en verrimpeld is, vind ik het nog steeds mooi.

6. Wat nou als je er spijt van krijgt?

Dat is een optie ja, maar daar kom je nooit achter als je iets niet doet. Je kunt beter spijt krijgen van iets dat je gedaan hebt, dan iets dat je niet gedaan hebt. 😉 (Denk natuurlijk wel altijd goed na over je tatoeages voor je ze neemt of course.)

7. Dat ziet er toch niet uit als je straks moeder bent?!

Oh, want een beetje inkt in mijn huid heeft invloed op het moederschap? Klinkt logisch ja. En wie zegt dat ik kinderen wil? We leven in 2021.

8. Vind je vriend/vriendin dat wel goed dat je zoveel tatoeages hebt?

Gelukkig heb ik een gelijkwaardige relatie met mijn partner, die mij accepteert om wie ik ben en niet beoordeelt op mijn lichamelijke keuzes. Bedankt voor je bezorgdheid though.

9. Weet je zeker dat ie’ niet afwasbaar is? (ha ha ha)

Ja, dat weet ik zeker. Ik heb namelijk uren in een stoel gevoeld hoe de naald in mijn huid werd geprikt. Maar heel grappig natuurlijk dit, origineel ook.

10. Maar wat nou als je gaat trouwen, en je ziet die tatoeages boven je bruidsjurk uit?

Ja, dan wat? Ik heb deze dure kunstwerkjes van een tatoeages niet laten zetten om ze te verbergen. Ik kies juist voor een jurk waarbij ik ze goed kan showen! Staat hartstikke mooi, toch?

Lees ook Hou ze mooi: 3 tips voor het verzorgen van een nieuwe tatoeage