Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 31 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De grootste popsterren ooit in één ruimte zien te krijgen?! Het verhaal achter ‘We Are The World’ staat op Netflix

Het nummer We Are The World wordt al jaren meegezongen door mensen over de hele wereld en dat is niet alleen door het doel van het nummer, maar vooral door alle grote popsterren graag mee wilden doen. Maar.. de grootste popsterren ter wereld: hoe ga je die in één ruimte krijgen op hetzelfde moment? De nieuwste Netflix-docu ‘The Greatest Night In Pop’ laat zien dat het nog niet zo makkelijk was.

The Greatest Night In Pop was een lastige

Op 28 januari 1985 kwamen tientallen van de grootste namen uit de muziekwereld bijeen in een studio in Los Angeles om het nummer ‘We Are The World’ op te nemen. Ze mochten meedoen, onder één voorwaarde: ze moesten alle ego’s buiten de deur laten. The Greatest Night in Pop beschrijft de gigantische onderneming om de meest indrukwekkende groep ter wereld samen te brengen en dat terwijl er nog helemaal geen mobiele telefoons waren en e-mails. De producenten moesten maar wachten om te zien wie ook daadwerkeljk zou opdagen. Die groep artiesten, onder leiding van Michael Jackson en Lionel Richie, kwamen uit verschillende werelden, maar verenigden zich om een nummer op te nemen om aandacht te vragen voor de hongersnood in Afrika.

De film bevat nooit eerder vertoond beeldmateriaal en laat zien hoe lastig het was om deze opname in te plannen. Veel van de artiesten die er die legendarische avond bij waren, zoals Lionel Richie, Bruce Springsteen, Smokey Robinson, Cyndi Lauper, Kenny Loggins, Dionne Warwick en Huey Lewis, halen samen met muzikanten, engineers en productieploeg herinneringen op aan een van de meest legendarische avonden in de muziekgeschiedenis.

Bekijk de trailer van de documentaire hieronder:

Natuurlijk is het daarna een megahit geworden en haalt het nummer nog steeds geld op. Sowieso kan jij het nummer ook meezingen, zoals iedereen. Wil je het eindresultaat nogmaals horen? Dat kan hieronder:

TikTokker Alix Earle tipt: deze foundation stick verbergt al je acne op een natuurlijke manier