Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 17 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Yes! Tiger King seizoen 2 staat vanaf vandaag op Netflix

De eerste lockdown begon in maart 2020 en de ietwat vreemde documentaire Tiger King verscheen een paar dagen daarna. Iedereen zat thuis en het was het perfecte moment om deze docu-serie te bekijken. Joe Exotic steeg razendsnel in bekendheid én populariteit in Nederland maar ook in de rest van de wereld. De ruzie tussen Joe en vijand Carole Baskin hield de gemoederen flink bezig.

Hoog tijd voor een vervolg dacht Netflix zo.

Tiger King in de gevangenis

Aan het einde van seizoen 1 konden we allemaal zien hoe Joe werd gearresteerd en hoe hij momenteel in de gevangenis zit. Helaas gaat het niet zo goed met hem.. Hij zou een agressieve vorm van prostaatkanker hebben en zijn man Dillon zou hem hebben verlaten.

Maar.. waarom zat Joe ook al weer vast? Dat heeft alles te maken met rivaal Carole Baskin. Joe zou een huurmoordenaar hebben ingehuurd om Baskin te laten vermoorden. De rechter verklaarde Joe schuldig en daardoor zit hij nu een straf van 22 jaar uit.

Wannahave – Joe Exotic komt met een onderbroekenlijn (met zijn hoofd erop)

Het vervolg van Joe en Carole

Seizoen 2 gaat over de zieke en wanhopige Joe die bang is in de gevangenis te moeten sterven. Hij hoopt eerder vrij te kopen en wil daarom getuigen tegen andere dierenfokkers in ruil voor strafvermindering. Joe is zo wanhopig, dat hij zelfs bereid is om samen te werken met vijand Carole Baskin. Wat?!

Ook verdiepen we ons in seizoen 2 meer in de ruzies tussen Joe, Doc Antle, Jeff Lowe en Tim Stark. Ook onderzoekt de documentaire nog één keer de verwijding van Carole’s ex-man, Don Lewis. Don verdween in 1997 maar er waren geen tekenen van geweld of moord. Toch vinden mensen het gek dat Don zomaar verdwenen is en mensen denken massaal dat Carole Baskin hier iets mee te maken heeft.

Zo gaat er een theorie rond dat Carole Don aan de tijgers gevoerd zou hebben. Ook wilden de kinderen van Don dat de vleesmolen op het dierenpark gecontroleerd zou worden, maar die bleek al lang verwijderd te zijn.

Bekijk de trailer van seizoen 2 hier:

Carole freaking Baskin: er komt een nieuwe Tiger King-documentaire