Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Aha! Zó weten de WIDM-kandidaten dat de tijd van een opdracht voorbij is

Wie is de Mol? draait om het achterhalen van de Mol door het uitvoeren van verschillende opdrachten. Als kijker moet je goed opletten wie welke streken uithaalt of wie juist opvallend rustig is. Maar heb je je wel eens afgevraagd hoe de kandidaten eigenlijk weten dat zo’n opdracht voorbij is? Aan de opdrachten zitten immers een tijdslimiet.

Presentator Rik van de Westelaken onthult hoe dat in zijn werking gaat.

Tijd bijhouden opdrachten WIDM

We weten allemaal hoe dat gaat: je speelt een spel en gaat er zo erg in op, dat je de tijd helemaal vergeten. Iets met het zandlopertje en 30 Seconds. Voor de kandidaten van Wie is de Mol? is dat niet anders. Zodra zij beginnen aan een nieuwe opdracht, gaan ze volledig op in het spel. Toch zit er een tijdslimiet aan, dus hoe weten ze wanneer de opdracht voorbij is?

Tijdens de podcast van Wie is de Mol? legt Rik van de Westelaken het allemaal uit. En wat blijkt? De tijd wordt gewoon omgeroepen. De regisseur van het programma (Rick McCullough) houdt het bij en seint wanneer de opdracht voorbij is. En dat doet-ie luidt, iedereen moet het horen. De kandidaten krijgen overigens tussendoor ook te horen hoe lang ze nog hebben voor de opdracht. Dat wordt natuurlijk niet uitgezonden.

Speciaal horloge

De regisseur heeft al 21 jaar lang een horloge op set die hij voor de allereerste reeks heeft gekocht. Daar houdt hij de tijd op bij. En dat doet hij nauwlettend, het horloge heeft een seconde- en minutenwijzer, waardoor hij precies weet hoeveel speeltijd er nog is. Wel zo belangrijk.

Wie is de Mol?-podcast

Dit alles vertelde de presentator in de podcast van Wie is de Mol?. Als echte WIDM-liefhebber wist je natuurlijk al lang van het bestaan, want deze podcast is een must als je het programma volgt. In de officiële Wie is de Mol?-podcast geven Annemieke Schollaardt en presentator Rik van de Westelaken een kijkje achter de schermen én interviewen ze de afvallers. Wil je niet missen.

Meer over ons favoriete programma:

  • WIDM aflevering 4: dit viel ons het meeste op
  • Is het je opgevallen? De eerste beelden van WIDM 2021 lijken in NL te zijn opgenomen