Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Beauty en Style 9 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Aha! Zo werkt de viral TikTok haarstijl-theorie dus

Waarschijnlijk heb je het wel voorbij zien komen: de haarstijl theorie op TikTok. In de video’s zie je hoe mensen hun haar op verschillende manieren stijlen om hun look te veranderen en om te kijken wat hun het beste staat. Maar wat is nou precies het idee achter de haarstijl theorie en hoe werkt dit?

Wij vertellen je alles wat je moet weten.

De hairstyle theory

Volgens TikTokkers zou de manier waarop je je haar draagt, veranderen hoe je eruitziet en hoe je wordt waargenomen door anderen. Zo baseren mensen je mood en leeftijd op je haarstijl. Door je haarstijl te veranderen, kan je volgens deze theorie minstens tien jaar jonger lijken zonder botox of fillers. Ook zullen mensen je mood interpreteren op basis van je haarstijl. Mensen die de actuele haarstijltrends niet volgen, zouden er in hun gezicht ouder uitzien en het niet eens weten. Verschillende meiden hebben de theorie getest door twee staartjes te dragen tijdens werk of een avondje stappen en te kijken of zij hiermee anders benaderd werden dan normaal. Wat bleek: de theorie werkte echt en de mannen behandelden de meiden alsof ze jonger waren.

@rhyzagaylel

which one do you like?

♬ original sound – ✰

Verschillende haarstijlen

Naast het interpreteren van iemands leeftijd zou je haarstijl ook aangeven in wat voor mood je bent. Wanneer je je haar los draagt, zal dit voor de meeste mensen, hun dagelijkse, moeiteloze haarstijl zijn. Als jij je haar met een elastiekje of haarclip half omhoog steekt, wijst dit op een meer praktische en stijlvolle look. Een paardenstaart wijst erop dat je bekwaam en druk bent. Als je de voorste plukjes los haalt, zou het erop wijzen dat je druk bent maar er nog wel goed uit wilt zien. De messy knot is de ultieme haarstijl voor ”ik ben druk, laat mij met rust” of ”I’m a mess”. De sleek bun is ook een populaire stijl, waarmee je een chique uitstraling creëert. Tot slot hebben we nog de klem, dit associëren mensen met creativiteit.

Sofia Richie Grainge is de it-girl van het moment, zó creëer je haar stijl