Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 8 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Herre en Jesper gaan op de tandem naar Marokko: ‘We vinden fietsen niet eens leuk’

Ze zou ‘t jezelf maar in je hoofd halen.. meer dan 3.000 kilometer fietsen. De 18-jarige Herre en Jesper uit Groningen willen naar Marokko fietsen. Ze zijn niet voorbereid maar gaan het gewoon maar doen. Ze hebben een tandem-fiets op Marktplaats gekocht en gaan, inclusief plastic tasjes aan het stuur, op pad. Op TikTok doen ze verslag van deze reis: “We houden helemaal niet van fietsen.”

Het onuitgedachte plan

Het plan van de jongens is om van Groningen naar Marokko te fietsen. Op TikTok kunnen we zien hoe de mannen elke dag verzinnen waar ze heen gaan fietsen en Google Maps kiest hierbij niet de beste routes uit. In België staan de jongens voor de eerste uitdaging, zo komen zij op een mountainbike pad terecht, moeten ze een trap af en de tandem moet een hek over. De mannen hebben geen overnachtingen gepland en kijken per dag of ze bij iemand thuis kunnen slapen of dat zij ergens hun tentje gaan opzetten.

Hun tentje en slaapmatjes zijn overigens de goedkoopste items die zij konden vinden en ook de rest van het avontuur is eigenlijk vrij slecht uitgedacht. Zo heeft Jesper ook nog maar honderd euro op zijn rekening terwijl zij pas in België zijn.

@metdetandemnaarmarokko

Lekker met de tandem naar marokko

♬ Levels – Radio Edit – Avicii

Uit de hand gelopen grap

De grootste vraag is toch wel: hoe zijn de jongens op het plan gekomen om van Groningen naar Marokko te fietsen? De jongens hadden eerst een krantenwijk, maar waren dat helemaal zat. Jesper kwam met het idee om op de tandem naar Marokko te gaan. Zijn enige probleem: niemand wilde met hem mee. Toen Herre dit hoorde besloot hij wél mee te gaan. De twee hebben via Marktplaats een tandem gekocht, goedkope fietstassen gescoord en een karretje erachter gehangen voor wat kampeerspullen. Toen kon het avontuur beginnen. LINDA. belt met de jongens om te vragen over het avontuur.

Fietsen

Vooraf hebben de jongens drie fietsbroekjes voor een tientje gekocht, ook vallen de zadels van de tandem toch een beetje tegen. ”Even een stukkie lopen, want onze kontjes zijn echt gedestroyed man”, kunnen we de Herre in hun TikTok-video horen zeggen. Ook zou je misschien verwachten dat de twee vrienden wel een beetje ervaring met fietsen hebben. Toch lijkt dit niet zo te zijn. ”We hebben nooit getraind, dan zijn we net wielrenners. Wij vinden fietsen niet eens leuk. Het gaat ons om het avontuur eromheen”, deelt Jesper. Volgens Herre is het soms wel strijden, maar met muziek als ‘Unwritten‘ op de achtergrond lijken zij een heel eind te komen.

@metdetandemnaarmarokko

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Slaapplekken

Via TikTok kunnen we zien hoe de vrienden op de meest bizarre plekken slapen. Zo hebben zij in een dikke villa, maar ook in een anti-kraakpand met allemaal hippies geslapen. De jongens willen het liefste zoveel mogelijk bij mensen thuis slapen. Wel blijven zij realistisch en geven zij aan dat dit misschien lastiger wordt als ze in andere landen komen, waar ze de taal niet spreken. Maar met hun kampeerspullen op zak hebben de mannen al het vertrouwen in dat het ook daar wel goed komt.

Het avontuur van Herre en Jesper is te volgen op TikTok en ondanks dat zij pas 6 dagen bezig zijn, hebben zij al meer dan 135 duizend volgers weten te verzamelen. Good job guys!

Last van hangxiety na een avondje uit? Met deze tips kom je de dag rustig door