Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 24 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTokkers brengen massaal make-up aan met een wattenstaafje voor een natuurlijke look

Soms willen we met een make-up look helemaal uitpakken door flink te contouren en soms willen we het natuurlijk houden. Gelukkig hebben we weer een TikTok-hack voorbij zien komen, die precies dit laatste kan waarmaken. Met deze tip kan je onzuiverheden natuurlijke manier bedekken. Wie wil dat nou niet?

Wij leggen je uit hoe deze hack werkt.

Wattenstaafje make-up hack

Klinkt leuk en aardig, maar hoe werkt deze hack? Make-up artiest Megan Lavallie legt het in een video aan ons uit. De hack is een old-school tip die make-up artiesten dus al lang gebruiken. Bij deze make-up hack heb je alleen een wattenstaafje en foundation nodig. In de video doopt ze een uiteinde van het wattenstaafje in foundation en tikt het product vervolgens op haar huid waar ze wat extra dekking wilt, een puistje of een donkere vlek heeft. “Uiteindelijk heb je de meest vlekkeloos ogende basis gecreëerd met minimaal product”, zegt @meganlavallie over de hack.

@meganlavallie

Try this instead of using a concealer ❤️

♬ Zou Bisou Bisou – Gillian Hills

Resultaat wattenstaafje make-up hack

Het resultaat na gebruik van deze truc is geweldig. Wij vroegen ons wel af waarom ze foundation gebruikt en niet gewoon concealer. Meestal is concealer iets lichter en foundation heeft precies de kleur van je huid dus dan is het wat natuurlijker. Wil je dus dat het echt lijkt alsof je geen make-up op hebt? Dan moet je een foundation in jouw huidskleur gebruiken en stip onzuiverheden aan met dezelfde foundation.

Check je ondertoon

Omdat je voor deze make-up hack met het wattenstaafje wil dat de kleur van je foundation perfect mixt met je huidskleur, moet je eerst achter jouw ondertoon komen. Hier is gelukkig een simpel trucje voor: eerst maak je je gezicht make-up rij en doe daarna je haar in een witte (of lichte) handdoek. Pak een T-shirt met een warme kleur, rood bijvoorbeeld. Ook pak je een T-shirt met een koele kleur, zoals blauw. Trek eerst het warme shirt aan en dan het koele shirt. Zorgt het warme shirt ervoor dat je huid er ook warm uitziet? Dan ben je een warm type. Komen de rode vlekken in je huid meer naar voren? Dan ben je een koel type. Hetzelfde geldt voor de koel gekleurde T-shirts. Zie je er bleek uit? Dan past een warme ondertoon beter bij je. Ontstaat er een soort eenheid met je huid? Dan heb je een koele ondertoon.

Foundation kleur

Kies drie kleuren foundation die het best bij je ondertoon passen. Ga deze dan testen door van alle kleuren een streep van je wang tot je hals te zetten. De kleur die het beste bij je huidskleur past kies je! Zo heb je de perfecte foundation gevonden en kan jij deze truc lekker gaan uitproberen.

TikTokkers gebruiken massaal tape tegen voorhoofdrimpels: hoe werkt dit?