Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 2 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze TikTokker laat zien hoe je een ‘kruidnoten crompouce’ maakt en dit wil je proeven

De crompouce neemt TikTok over. En wij snappen wel waarom, want het creatieve gebakje is ook heerlijk. Toch zijn we wel toe aan wat vernieuwing en gelukkig weet TikTokker Annebel Ploeg twee van onze favorieten te combineren: crompouce en kruidnoten.

Dit willen we proeven!

Deze TikTokker laat zien hoe je een kruidnoten crompouce maakt

We kennen Annebel Ploeg als de sushi-koningin die altijd de lekkerste rollen creëert. Op de Beautify-redactie volgen we haar al een tijdje voor haar Aziatische snacks, maar nu komt ze met een ander verrassend recept: de kruidnoten crompouce.

Hoe maak je ‘m? 

Het recept lijkt erg op die van de gewone crompouce, alleen zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan. Aan de banketbakkersroom voeg je twee theelepels speculaaskruiden toe, voor een winterse smaak. Ook laat je de chocolade wit, maar top je deze wel af met fijngehakte kruidnoten. De rest spreekt voor zich: vul de croissant met de room en je bent klaar.

@annebelploeg

Kruidnoten crompouce #viral #december #sinterklaas #crompouce #crompouche #viralrecept #pepernoten #5dec #tiktoknl #kooktok #makkelijkrecept #fypシ #foodtok #samenkoken

♬ origineel geluid – Annebel Ploeg

Meer nieuwe smaken op komst …

De crompouce is hot and happening. Bijna alle bakkers doen mee aan de gebakshype en creëren hun eigen crompouce. Toch is er maar één echte crompouce en dat is die van Bakkerij van Maanen.

@beautifymagazine

Wij testen de viral crompouse✨✨✨ #crompouce #tastetest #viralsnack #bakkerijvanmaanen

♬ origineel geluid – Beautify

Dikke aanrader, dus. We spotten het viral-gebakje ook al bij meerdere bakkers en op meerdere markten in Amsterdam, maar nu kom Bakker van Maanen zelf met een pop-up store. Ja, dat lees je goed: een winkel in teken van crompouces. En nog beter: in die winkel zullen ze ook nieuwe smaken crompouce gaan verkopen. Welke smaken dat zijn, dat blijft nog even een verrassing.

House of Crompouce, de pop-up store van Bakker van Maanen, opent op 8 november haar deuren op Prinsengracht 16. Hartje Amsterdam, dus.

Kan jij niet wachten tot deze opent of woon je niet in omgeving Amsterdam? Dan hebben wij hier alle bakkers die de viral crompouce verkopen voor je op een rij gezet.