Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 6 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Tips voor het opmaken van ongelijke ogen

Modellen worden prachtig in symmetrie gephotoshopt, maar laten we wel even realistisch blijven: niemand heeft een geheel symmetrisch gezicht. Daarbij heeft vrijwel iedereen ongelijke ogen, waarbij de één wat meer dan de ander. Last van een hangend oog? Met deze make-up tips hoeft niemand door te hebben dat één van jouw ogen er gewoon net wat minder zin in had:

1. Teken je wenkbrauw iets hoger aan boven het hangende oog

Niet teveel, maar je kan met gemak faken dat je wenkbrauw net een andere loop heeft. Dit heeft namelijk meteen effect op je oogopslag. Wel uitkijken dat mensen niet vervolgens altijd denken dat je sceptisch bent, een klein streepje is genoeg.

2. Kies niet voor een harde cateye

Het is beeldschoon, maar ook meteen opvallend dat je ogen niet helemaal gelijk zijn. Blend hem zachtjes uit of teken liever een lijntje met kohlpotlood. Dit is meteen een stuk minder hard, maar levert nog wel effect op.

3. Krul je wimpers

Zorgt voor een grotere oogopslag. Breng hierna een beetje mascara aan. Het scheelt namelijk al enorm als je wimpers allebei even keurig omhoog staan gekruld. Zo verbloem je ook snel als het ene oog net iets anders is dan de andere. Heb je nu echt een opvallend hangend oog, krul dan alleen van dit oog de wimpers. Geloof het of niet, maar het is een slim trucje.

4. Truc met je oogschaduw

Wil je oogschaduw aanbrengen? Kies dan voor twee verschillende tinten. Neem bijvoorbeeld een licht bruine oogschaduw en een oogschaduw die net een tint donkerder is. Door de lichte variant op je hangende oog aan te brengen en de donkerdere variant op je normale oog, creëer je ook weer een andere vorm van diepte. Niemand die het ziet, behalve jij.

5. Nepwimpers

Je begint inmiddels waarschijnlijk wel door te krijgen waar het heen gaat. Het idee is dus dat je eigenlijk altijd je ‘gewone’ oog wat minder heftig opmaakt dan je hangende oog. Nepwimpers kunnen zo ook een uitkomst bieden. Kies net een maatje groter voor je hangende oog, en voila!