Redactie
Redactie Love & Seks 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is blijkbaar de grootste turn-off tijdens online dating

Mannen die maar één foto op hun profiel hebben staan, met ook nog eens een zonnebril op? Nope. Rare openingszinnen? Nee, ook dat is niet de grootste turn-off in de wereld van het online daten. Maar wat dan wel?

Dating-website Zoosk hield een enquête over afknappers tijdens het online daten en deze werd ingevuld door maar liefst 9.000 leden van de website.

De grootste afknapper bij online dating

Wat bleek? De grootste afknapper is het onjuist gebruiken van grammatica en spelling. Het maakt dus eigenlijk niet uit wat je zegt, maar eerder hóe je het zegt. Maar liefst 72% van de geënquêteerden gaf aan grammaticale fouten een grote afknapper te vinden. 48% zou zelfs besluiten om het contact te verbreken of niet op desbetreffende persoon in te gaan.

Een spelfout maken wekt volgens de ondervraagden het gevoel van desinteresse op, de gedachte dat iemand het te druk heeft of dat het deze persoon niks boeit. Inderdaad niet de definitie van ‘aantrekkelijk’.

Zo’n 93% van de deelnemers denkt beter over hun match wanneer ze in volle zinnen spreken en deze afsluiten met een punt. Het onderzoek laat ook zien dat singles die een uitroepteken gebruiken op hun profiel, 10% meer kans hebben op een reactie.

Grammaticale fouten

Ook dating-website Match.com voerde een onderzoek uit onder de gebruikers van de website, waaruit bleek dat vooral vrouwen slechte grammatica een afknapper vinden. Volgens maar liefst 96% van de vrouwelijke gebruikers vindt goede spelling zeer belangrijk in de zoektocht naar een geschikte partner.

De volgende keer dat je een berichtje stuurt naar die écht leuke vent op Tinder, is het misschien dus toch een goed idee om het even na te lezen voordat je op verzenden klikt.

Meer over (online) daten: