Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Videoland komt dramaserie à la The Crown over koningin Máxima

Weet jij eigenlijk hoe het leven van koningin Máxima eruit zag voordat ze (toen nog) prins Willem-Alexander ontmoette? Videoland gaat een high-end dramaserie produceren over het leven van de Argentijnse en dan vooral over haar leven vóórdat ze in Nederland terecht kwam voor de liefde van haar leven.

Dramaserie over Koningin Máxima

Op de dag dat het precies 20 jaar geleden is dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima elkaar het jawoord hebben gegeven, kondigt Videoland aan dat er een dramaserie in de maak is over onze Koningin. De serie is gebaseerd op de bestseller Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten. De productie is in handen van Millstreet Films.

Het verhaal

De ambitieuze Máxima Zorreguieta vertrekt vanuit Buenos Aires naar Downtown Manhattan, waar ze al snel een glansrijke carrière op Wall Street opbouwt. Haar ouders hebben er alles aan gedaan om Máxima voor te bereiden op een leven in de hoogste kringen. Het enige waar het haar nog aan ontbreekt is een grote liefde. Net als ze besluit zich volledig op haar carrière te storten ontmoet ze de kroonprins van Nederland, de start van een ontluikende liefde.

maxima videoland
ANP

Amalia openhartig over leven als ‘moderne’ prinses: social media, perfectionisme, de liefde én cocktails

Sterke productie

Rachel van Bommel, de producent van Millstreet Films: “Het hebben van sterke vrouwelijke rolmodellen in onze producties is belangrijk voor ons. Het verhaal van Máxima is ontwapenend, ontroerend en inspirerend tegelijk en past perfect bij Millstreet. We werken met een zeer getalenteerd team van makers, dat is ook nodig, want de lat ligt hoog met internationale successen als The Crown.”

De serie wordt geschreven door Dorien Goertzen (o.a. Wat is dan liefde en Nieuwe Buren) en Karin van der Meer (o.a. Als de dijken breken en Penoza). Anne de Clercq (Soof 3) gaat de reeks regisseren.

Wij denken dat dit een geweldige serie gaat worden en we kunnen dan ook niet wachten tot het op Videoland staat.

Een bijzondere dag: prinses Amalia mag vandaag 18 kaarsjes uitblazen