Emma Toussain
Emma Toussain Reality 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Succesvol koppel uit ‘Steenrijk, Straatarm’ over winkelen met klein budget: ‘Je wordt er gewoon depressief van’

In de nieuwste aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ ruilen de succesvolle Danny en Nadine met Judith en haar gezin. Danny en Nadine wonen in een luxe appartement op het eiland Gran Canaria dus dat betekent dat Judith en haar jongens mogen vliegen.

Steenrijk Straatarm

Danny en Nadine hebben het goed voor elkaar, maar ze werken ook hard. Danny werkt als makelaar en vastgoedontwikkelaar en Nadine runt een luxe modezaak in het centrum van Deventer. Ze wonen dan ook in Gran Canaria én in Nederland en dat kunnen ze makkelijk bekostigen.

Judith en haar drie jongens wonen in Zoetermeer. Het schoonmaakbedrijf dat ze samen met haar ex-man runde ging helaas failliet, waarna er schulden ontstonden. Ook krijgt Judith te maken met chronische ziektes, waardoor ze niet meer kan werken.

Op vakantie

Het gezin heeft wekelijks niet veel te besteden, namelijk tussen de 80 en 100 euro. Hierdoor kunnen ze vaak geen leuke dingen doen en kan Judith nooit iets voor zichzelf kopen. Daarom konden ze oren niet geloven toen ze te horen kregen dat ze met het vliegtuig naar Gran Canaria zouden vliegen. Eenmaal op het eiland horen ze ook nog eens dat ze een weekbudget hebben van 1700 euro. Judith heeft dan ook eindelijk tijd voor zichzelf en gaat naar de kapper en ze trakteert zichzelf op een massage.

Ook maakt het gezin een luxe zeiltocht. Dit viel erg goed in de smaak bij de jongens: “De boottocht was echt het leukst”.

Straatarm

In Zoetermeer moeten Danny en Nadine erg wennen aan het kleine weekbudget. Vooral tijdens het boodschappen doen in de supermarkt raken ze licht gefrustreerd. “Je wordt er gewoon depressief van, dat je overal op moet letten, ik vind het echt heel zwaar”, zegt Nadine.

Danny vindt het ongelofelijk knap van Judith dat het haar elke week lukt om boodschappen te doen met een klein budget. Ze besluiten dan ook om hun budget te halveren zodat er nog wat geld overblijft.

Wil je de hele aflevering zien? Dan kan hier.

Déze Love Islander zag je gisteren in Steenrijk, Straatarm en Twitter ging los