Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 16 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Amalia openhartig over leven als ‘moderne’ prinses: social media, perfectionisme, de liefde én cocktails

Prinses Amalia wordt in op 7 december achttien jaar oud. Zij is dan voor de wet volwassen Claudia de Breij krijgt de grote de eer een portret over de Prinses van Oranje te schrijven, waarin Amalia openhartig over haar leven vertelt. Het boek Amalia is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Wij zijn benieuwd! hoe is het om een ‘moderne’ prinses te zijn?

Een perfectionist

Haar ouders, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hebben haar en haar zussen zo lang mogelijk uit de media gehouden, om ze een ‘normaal’ mogelijke jeugd te bieden.

Natuurlijk is Amalia bewust van wat haar te wachten staat, maar zij voelt zich een echte tiener die hard bezig is om uit te vinden wie zij eigenlijk is. Het boek portretteert haar als perfectionist, maar wel met ontzettend veel humor. Het perfectionisme zorgt er wel voor dat ze soms ontzettend moe is, omdat ze altijd maar ‘aan’ staat. Zo zou ze zelfs bijna tijdens een autorijles in slaap gevallen zijn.

Barbie’s en Tiara’s

Wat wilde jij, toen jij klein was, later worden? Prinses? Nou, Amalia ook.
Het besef dat zij ook echt een prinses was (en nog steeds is), had ze nog niet helemaal. Op RTL Boulevard is te lezen dat ze met Barbie’s speelde en graag keek naar films zoals Sissi. Ook houdt ze ontzettende van Tiara’s. Ze vertelt: ‘Ik ben dól op tiara’s. Laat me een tiara zien en ik weet waar die vandaan komt. Alle tiara’s van Europa kan ik herkennen.’

Cocktail Queen

Amalia is het liefst een ‘gewone’ tiener. Ze houdt niet van opscheppers en heeft zelfs tegen haar vriendinnen gezegd:‘Sla me als ik ooit zo word.’ De prinses werkt zelfs af en toe in een strandtent. De strandtent behoort tot de ouders van een vriendin en ze voelde zich bezwaard als ze gratis te eten kreeg. Daarom helpt ze soms een handje. Wel laat ze weten dat de bediening niet helemaal haar ding is: ‘Ik ben wel onhandig, hoor, en geen held met dienbladen.’

Volgens de eigenaar van de strandtent is Amalia een echte cocktail queen en maakt ze de lekkerste cocktails. Haar paard heet zelfs ‘Mojito’, dus we kunnen ons wel indenken dat Amalia fan is van dit zomerse drankje.

Social media

Wie denkt dat Amalia haar vrije tijd niet besteed aan scrollen op Instagram of TikTok, heeft het mis. Ze legt uit: ‘Je mist ontzettend veel als je het niet hebt, je loopt sociaal van alles mis.’ Wel heeft de prinses natuurlijk een privé-account. Maar ook zij wil net zoals ieder ander foto’s kunnen delen met vrienden. Ook vertelt ze dat mensen haar wel eens rare berichten sturen en dat er zelfs mensen waren die haar volgers geld aanboden voor screenshots van haar foto’s. Amalia: ‘Soms denk ik, als een middelvinger naar die mensen toe: dan verwijder ik maar gewoon alles.’

Op het Instagram-kanaal @koninklijkhuis is te zien hoe Amalia belt met Claudia, hoe ze grapjes maken en hoe ze de lancering van het boek bespreken:

De liefde

De prinses omschrijft haar ideale jongen: eentje met galante manieren. Een ‘lompe’ jongen is niet zo aantrekkelijk. Ze laat weten dat Duitse jongens vaker deze galante manieren bezitten dan de Nederlandse jongens. Ze vertelt dat het wel eens gebeurd is dat er paar jongens een weddenschap hadden afgesloten over wie Amalia het eerst voor zich zou winnen. De winnaar zou 100 euro aan FIFA-tegoed krijgen.. maar helaas voor de jongens heeft niemand die weddenschap gewonnen.

Wel verteld Amalia dat ze op de middelbare school al eens verkering heeft gehad, maar dat deze relatie maar drie maanden heeft geduurd. Ze vond het idee van verkering zo leuk dat ze toen maar ja heeft gezegd.

Zien! Kroonprinses Amalia krijgt een unieke documentaire over haar leven

Een moeder als beste vriendin

Over Máxima vertelt Amalia goede dingen: ‘Mijn moeder is echt een maatje voor mij, een soort vriendin, die ziet hoe ik me voel, die er altijd voor me is’. Zo staan ze tot 6.00 uur ‘s ochtends te dansen maar ze vertelt Amalia daarna ook dat ze haar kamer op moet ruimen.