Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Videoland Original ‘Mocro Maffia’ krijgt officieel een vijfde seizoen!

De hitserie Mocro Maffia krijgt een vijfde seizoen! Dat is gisteravond bekendgemaakt tijdens de première van de seizoensfinale van het vierde seizoen in De Gashouder in Amsterdam. We moeten helaas wel nog even geduld hebben, want het nieuwe seizoen van Mocro Maffia is pas in 2023 te zien bij Videoland.

Mocro Maffia

Mocro Maffia tikte vorige week de 50 miljoen streams aan in Nederland. Het eerste seizoen van de Videoland Original verscheen in oktober 2018 en is inmiddels in acht landen te zien, waaronder Frankrijk, Duitsland, Japan, Indonesië en België. Het derde seizoen won een Gouden Kalf voor Beste Serie, werd genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring en won vorige week nog een #VideoAward voor Beste Video On Demand. Ook is er een korte film uitgebracht genaamd Meltem.

Natuurlijk deelt Videoland ook een spannende (zoals altijd) teaser van dit heugelijke nieuws:

Een nieuwe creative producer

Sinds het eerste seizoen van Mocro Maffia is Achmed Akkabi Creative Producer van de serie. Voor het vijfde seizoen draagt hij deze rol over aan Victor D. Ponten, die vanaf het tweede seizoen betrokken is als regisseur en schrijver: “Allereerst had ik nooit durven dromen dat er ooit een seizoen 5 zou komen van deze serie, de dank gaat uit naar iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Victor zal het stokje van Creative Producer voor het komende seizoen van mij overnemen, zodat de cirkel mooi rond is. Bij seizoen 1 werd ik immers zelf ingebracht als nieuwe creative. Ik blijf wel betrokken als één van de schrijvers”, aldus Achmed Akkabi.

Victor D. Ponten: “Mocro Maffia is al vier seizoenen een ontzettend rijk universum vol interessante personages en verhaallijnen en een platform geweest voor nieuw talent, zowel voor als achter de camera. Ik kijk ernaar uit om met cast en crew het succes van Mocro Maffia als serie en als lanceerplatform voor talent nog groter te maken.”

Seizoen 4 nog niet gezien? Hier gaat ‘t over

In het vierde seizoen van Mocro Maffia duurt de ruzie tussen kamp Romano en zijn rivaal Paus nog altijd voort. Romano sluit met zijn nieuwe Mexicaanse zakenpartners een deal met een Duits-Turkse clan in Düsseldorf om niet alleen Paus, maar ook zijn leverancier Tia Alvarez weg te ruimen. Een ondergedoken Paus zint na zijn marteling op wraak en stuurt Tatta met een nieuwe partner richting Düsseldorf.

Seizoensfinale

De finale van het vierde seizoen van Mocro Maffia is vanaf donderdag- op vrijdagnacht te zien bij Videoland en ging gisteravond in première in De Gashouder in Amsterdam voor cast, makers, pers, fans en genodigden.

Aha! Dit is de betekenis achter alle bijnamen van Mocro Maffia