Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 12 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Videolandserie over Patty Brard vanaf déze datum te streamen

De nieuwe vijfdelige dramaserie ‘PATTY’, naar een idee van Will Koopman, is geïnspireerd op het leven van één van de bekendste vrouwen uit de Nederlandse showbizzwereld: Patty Brard. Op 18 februari is het zover: dan is de nieuwe Videoland Original in zijn geheel te streamen.

Over PATTY

De serie is een gedramatiseerde versie van het levensverhaal van Patty Brard en de carrière van deze strijder waarin Holly Mae Brood en Eva van de Wijdeven beiden de rol van Patty spelen. De meiden van de groep Luv’ worden gespeeld door Julia Lammerts (José) en Teunie de Brouwer (Marga). Regisseur Will Koopman: “PATTY gaat over vallen en opstaan. Ik wilde deze serie heel graag maken omdat deze vrouw een paar keer behoorlijk is gevallen, maar ook altijd weer is opgeklommen en zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Daar heb ik een enorme bewondering voor.”

Patty Brard is een fenomeen, aldus de makers. Een vrouw die de Nederlandse Showbizz op uitbundige wijze al jarenlang op stelten zet, maar heeft laten zien dat hoe diep je ook valt en hoe blut je ook bent, je altijd weer in staat bent om je eigen boontjes te doppen in ‘a Man’s world’.

Winter Vol Liefde-Guido heeft verkering, maar niet met Marja