Redactie
Redactie Confession 20 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Wieke (24): ‘Ik zag mijn 35-jarige baas zoenen met onze 18-jarige collega, moet ik dat melden?’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Wieke* over haar situatie.

Hi Wieke, vertel!

“Ik werk nu zo’n jaartje bij een digital marketing bedrijf, waar ik het onzettend naar mijn zin heb. Het werk is leuk en uitdagend en ik heb gezellige collega’s. Net iets té gezellig, zo blijkt. Mijn baas is pas 35 jaar oud en heeft al heel wat bereikt voor z’n leeftijd. Ik kijk naar hem op omdat ik het tof vindt dat hij nu al zo’n groot eigen bedrijf heeft. Wel is me laatst iets opgevallen wat ik maar niet kan loslaten.”

En dat is?

“Op een borrel waren alle collega’s aanwezig, inclusief onze nieuwe stagiaires. Leuke enthousiaste meiden zijn het, niks te klagen. Op die borrel stonden mijn baas en één van die stagiaires te kletsen, geen probleem. Totdat ik ze na een uur niet meer zag. Ik moest even naar het toilet en toen stonden ze achterin de zaak met elkaar te zoenen. Ik schrok en draaide me snel om. Omdat ik hem niet in verlegenheid wil brengen heb ik ‘t ook maar aan niemand verteld, omdat ik ook mijn baan niet kwijt wil raken. Moet ik zoiets zeggen tegen HR? Of is zijn dit echt persoonlijke zaken? Wel zit ik een beetje met het leeftijdsverschil, maar ik zit vooral met de machtsverhouding. Ik hoop niet dat zij iets doet om zo maar een goede baan te krijgen later..”

Milou (23): ‘Mijn vriend verdwijnt in de badkamer met een stuk boter, maar komt eruit zonder’