Renée
Renée Beauty en Style 26 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

Deze wimperserums maken je wimpers zo lang dat je nooit meer iets anders wil

Wimpers zo lang dat je weg kunt vliegen van alle drama in je leven… Dat is precies wat we willen. Op de Beautify redactie zijn we de beroerdste niet en daarom zochten wij voor je uit welk wimperserum jij kunt gebruiken om je wimpers in topconditie te houden.

Want hé, beauty is nu eenmaal topsport. Helemaal als je lange wimpers wil, kun je dat extra beetje verzorging van een wimperserum wel gebruiken. Omdat het Kruidvat wimperserum inmiddels uit de schappen is gehaald, zoeken wij nieuwe alternatieven voor je uit.

Tips voor lange wimpers

Laten we bij het begin beginnen. Je wil graag langere wimpers, maar daarvoor moet je natuurlijk wel iets doen. Tenzij je net als de Kardashians gezegend bent met prachtige wimpers. Dan heb je deze tips vast niet meer nodig. Hoe dan ook, deze tips helpen je om je wimpers zo mooi mogelijk te houden.

1. Reinig altijd je ogen voor je gaat slapen

Na een avondje stappen is het heel verleidelijk om in bed te gaan liggen en meteen in slaap te vallen. Snappen we volledig, maar reinig dan wel eerst je gezicht (en dus ook je ogen) voordat je daadwerkelijk gaat slapen.

2. Gebruik hierbij een apart product voor je ogen

Een alles-in-één product is hartstikke handig. Maar als het je missie is om de mooiste wimpers van het land te krijgen, wil je een remover voor oogmake-up gebruiken. Breng het aan op een watje, druk het zacht op je ogen, laat het even zitten en verwijder vervolgens langzaam je make-up. Kokosolie kun je ook gebruiken hiervoor.

3. Slik eventueel pillen voor huid, haar en nagels

Bij de drogisterij vind je pillen die de conditie van je huid, haar en nagels ondersteunt. De naam biotine doet dan vast een belletje rinkelen. Dit kan bijdragen aan de staat van je wimpers, waardoor je ze langer (en gezond) laat groeien.

4. Verzorg je wimpers

Je verzorgt je huid, maar verzorg je ook je wimpers? Alleen je mascara verwijderen is niet altijd genoeg om lange wimpers te krijgen. Zo is het handig om bijvoorbeeld castorolie in huis te halen (aanbrengen met een wattenstaafje) of een wimperserum te gebruiken.

Wimperserum

Een wimperserum heeft mij – Beautify’s Renée – altijd geholpen om mijn wimpers weer in goede conditie te krijgen. Daardoor werden ze langer wat ik persoonlijk onwijs mooi vind. Hierbij een paar wimperserums op een rij.

M2 Beauté eyelash activating serum

Momenteel gebruik ik de M2 Beauté eyelash activating serum. Op het moment van schrijven gebruik ik ‘m ongeveer twee weken en ik merk dus nu al dat m’n wimpers langer lijken. Het wordt omschreven als een uiterst krachtig actief serum:

“Het serum bevat een uit de geneeskunde afkomstig complex werkzame stoffen dat werd aangepast voor cosmetisch gebruik. Het is bewezen dat het complex werkzame stoffen de wimperwortels stimuleert, waardoor ze langer en dichter groeien. Het resultaat: prachtige, natuurlijk lange wimpers.”

Het serum kost nu €113,30 bij ICI Paris XL.

B.A.E. Lash Boost serum

Een betaalbare optie is de lash boost serum van B.A.E. Het serum belooft je wimpers een boost te geven, waardoor je wimpers voller ogen en er dikker uitzien. Precies wat we willen. Handig: dit serum kun je ‘s ochtends gebruiken onder je mascara – als je dat draagt – en ‘s avonds voor je gaat slapen. Kleine sidenote, alcohol denat. is het tweede ingrediënt op de lijst. Als je dat liever vermijdt kun je beter voor een ander wimperserum gaan.

B.A.E. Lash Boost serum kost €8 bij HEMA.

AL’IVER eyelash growth enhancer

Een andere budget optie is het wimperserum van AL’IVER. Het is een ‘zeer intensief en krachtig serum’ dat je wimpers revitaliseert en de groei stimuleert. Klinkt bijna als een beoordelingsgesprek, maar het is allemaal om de mooiste, lange wimpers van je dromen te krijgen.

Het wimperserum is verkrijgbaar bij Bol.com voor €5.

Shiseido Full Lash Serum

Tot slot een ander type serum. Het wimperserum van Shiseido is tegelijkertijd een primer. Daardoor ogen je wimpers meteen vol, glamoureus en lang. Helemaal als je daarna nog een mascara aanbrengt lijkt het net alsof je nepwimpers draagt.

Koop het wimperserum bij de Bijenkorf voor €52.

Meer over wimpers: