Emma Toussain
Emma Toussain Food 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

De Pumpkin Spice Latte is terug bij Starbucks én nu ook in iced-variant

We zijn wel een klein beetje verdrietig over het feit dat de zomer bijna over is.. maar de herfst brengt ook leuke dingen met zich mee. Denk maar aan die verdomd lekkere Pumpkin Spice Lattes die je kunt krijgen. Deze iconische klassieker is terug bij Starbucks dus we weten wat jij de komende dagen gaat doen als het regent. Lekker PSL’en!

Pumpkin Spice Latte bij Starbucks

Ons favoriete herfstdrankje is weer te krijgen bij Starbucks! Deze latte is een echte klassieker. De combinatie van de Starbucks espresso, pompoentaartsaus, gestoomde melk plus een lekkere dot slagroom met pompoentaartkruiden, kaneel, kruidnagel én nootmuskaat geniet jij tot de laatste slok.

“It’s Pumpkin Spice Season! Jouw favoriete herfstdrankje, de Pumpkin Spice Latte, is terug 🍂🎃 Verkrijgbaar in alle locaties.”

Ijskoffie

Speciaal voor de echte PSL-fans heeft Starbucks dit jaar de Pumpkin Space Latte omgetoverd tot een ijskoffie-variant: De Pumpkin Cream Cold Brew. Deze nieuwe versie wordt handgemaakt in kleine batches. Dit gebeurt namelijk door een combinatie van ijskoud water en gemalen koffie 20 uur te laten trekken om zo een zachte koffie met een rijke smaak te creëren.

De Pumpkin Cream Cold Brew bevat een vleugje vanille en wordt afgetopt met pumpkin cream foam. Bij deze foam schuimen we vanilleroom op en mengen het met onze pumpkin spice siroop om op deze manier lagen van romige textuur en smaak te creëren. Als finishing touch wordt de Pumpkin Cream Cold Brew bestrooid met een pumpkin spice blend: het lekkere extra laagje gemaakt van de combinatie kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

Helemaal in stijl

Wil jij deze smaak niet alleen in je koffie, maar ook in je haar? Of nou ja, smaak.. kleur dan? Dat kan! Omdat Pumpkin Spice Latte zo ontzettend kleurrijk is, kun je de focus op verschillende tinten leggen. Allereerst de meest herfstachtige look; hierbij ligt de focus vooral op oranje en koperkleurige tinten. Deze kleuren worden in de punten met de wat lichtere latte tint gemengd waardoor het haar enorm veel dimensie krijgt. Dat ziet er va-va-voom uit. Hoe je deze kleur in je haar krijgt? Dat leggen wij je uit.

DIY – Zo maak je de populaire Pumpkin Spice Latte van Starbucks in je eigen keuken