Emma Toussain
Emma Toussain Reality 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Amerika maakt eigen versie van ‘Boer Zoekt Vrouw’ en dat willen wij wel zien

Aandoenlijk, schattig, ongemakkelijk en tenenkrommend – dat zijn de woorden die het programma Boer Zoekt Vrouw omschrijven. Het is in Nederland een groot succes en dat ziet Amerika ook. Daarom gaat de zender Fox een Amerikaanse versie van de dating-show maken genaamd ‘Farmer Wants A Wife.’ En Amerikanen doen het altijd veel grootser, dus wij zijn heel erg benieuwd.

Boer Zoekt Vrouw in Amerika

Het realityprogramma werd in 2001 (!) voor het eerst gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. In 2004 werd de Nederlandse versie gelanceerd, met Yvon Jaspers als presentatrice. Ons Yvon!

Inmiddels is in dertig landen een variant te zien of te zien geweest van Farmer Wants a Wife. In de Amerikaanse versie zullen boeren aan bod komen die volgens de makers ‘honderden mijlen van hun potentiële Tinder-dates vandaan wonen’. Dat is natuurlijk een hele andere situatie dan hier in Nederland, waar mensen niet 5 uur van elkaar vandaan kunnen wonen. Zo groot is Nederland niet, hè. Misschien is het voor de Amerikanen dus nog handiger dat het programma bestaat!

“What I love about it most is that it’s been around for a while — it’s got a phenomenal track record internationally. This is a very different format in that the contestants put themselves forward to be with these individuals. It’s tailored for for each farmer, and we know that the women are interested in them specifically,” zegt president van Fox Entertainment.

Van eigen bodem

Dat er écht liefde kan ontstaan, bewijzen de oud-deelnemers van onze eigen versie. Denk maar aan sommige deelnemers uit vorig seizoen! Voor de boeren begon het tv-avontuur bijna een jaar geleden al. Drie hebben nu dikke verkering, twee van hen zijn nog altijd op zoek naar de ware liefde. Evert en Maud gaan nog altijd samen, ook Jeanine en Sander zijn inmiddels smoorverliefd en Annette.

Wij zij heeeel erg benieuwd hoe de Amerikaanse versie gaat zijn.

Netflix komt met Amerikaanse versie van ‘Wie is de Mol’