Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 20 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Golden showers zijn onderdeel van You seizoen 4 – waarom worden mensen hier opgewonden van?

Heb jij het eerste deel van You seizoen 4 al gezien? Dan zijn je vast een aantal dingen opgevallen. Ten eerste is dit deel héél anders dan de vorige seizoenen van de serie. Het is een soort murder mystery – een whodunnit. Er is een moordenaar (oké, dat is niks nieuws) maar dit keer is het niet Joe. Of Jonathan. Of hoe hij nu dan ook heet. Hij wordt er zelfs ingeluisd terwijl hij alleen maar op zoek wilde gaan naar zijn geliefde Marienne. Joe woont in Londen en komt in een rijke vriendengroep terecht die er hele andere normen en waarden op nahouden. Eén van zijn nieuwe ‘vrienden’ is de Amerikaanse Adam en daar valt ons nóg iets op, hij wordt namelijk opgewonden van golden showers.

Wat is ‘t precies en hoe zit deze kink in elkaar?

Golden showers óók te zien in You seizoen 4

Je weet waarschijnlijk wel wat ‘t is, maar if not, dan leggen we het eerst nog even kort uit. Plasseks: dat is volgens Spuiten en Slikken het geil worden van het proeven, ruiken, zien of voelen van urine. Waar komt dat vandaan? Vaak kunnen dingen uit je jeugd of trauma’s een trigger zijn voor plasseks. Het is een manier om te vernederen of vernederd te worden, iets waar sommigen heel warm van worden. Dit zien we dus ook bij Adam in You, omdat hij graag ondergeplast wordt door één van de bedienden. Iemand die in het normale leven dus ‘onder’ hem staat, zodat hij tijdens de golden shower vernederd wordt.

Ook is het ontzettend intiem, daarom vinden mensen dit ook interessant. Je moet elkaar volledig vertrouwen met zoiets (zowel fysiek als mentaal) dus het kan ook voor een diepere band zorgen. Daarnaast wissel je lichaamssappen uit, iets wat in hetzelfde rijtje valt als sperma, vaginaal vocht of speeksel en dat vinden veel mensen natuurlijk sowieso horny. In You zie je het vernederd worden, maar ook meer de intieme kant. Adams vriendin Phoebe probeert er mee om te gaan en dat ze zelfs probeert mee te doen. Dan onthult Adam dat hij ‘t alleen kan met iemand waar hij op neerkijkt, dus dat het met zijn eigen vriendin niet gaat lukken.

Acteur Lukas Gage over de scène

Toch wordt er vaak nog lacherig of neerbuigend gedaan over kinks zoals deze. Toch is dat niet aan ons om te oordelen. Wat mensen in de slaapkamer doen, is aan hen. Lukas Gage, de acteur die Adam speelt, wist van tevoren echter niet dat zijn karakter ondergeplast zou worden. “I did not know that I was going to get peed on in You when I took the part,” vertelde hij aan The Hollywood Reporter. “I’m not, like, asking my agents to send me only roles where I’m half naked.”

Anyway, we zijn benieuwd wat het tweede deel van dit seizoen van You voor ons in petto heeft. 9 maart te zien, ffies wachten dus.

15 x hilarische shower thoughts waar je nog nooit over hebt nagedacht (en die je hierna niet meer kan loslaten)