Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Ze geven toe: nuchter optreden is niet weggelegd voor de mannen van Goldband

Dat de mannen van Goldband niet vies zijn van af en toe een beetje drank of drugs was ons niet ontgaan. Toch kondigden zij twee maanden geleden aan dat zij een tijdje nuchter door het leven zouden gaan om zich voor te bereiden op hun grote shows in AFAS Live en Lotto Arena in maart. Na de eerste show grijpen ze toch weer naar de fles. Als ze nuchter zijn voelen de mannen zich namelijk ‘afgevlakt’.

Nuchter optreden

Tegen 3voor12 kondigt Milo Driessen, een van de zangers, aan dat ze tweeënhalve maand niet hadden gedronken en niks hadden gebruikt. Goede voornemens moet je doorzetten, zou je denken. Het was dan ook het plan van de mannen om de eerste vier shows nuchter te doen. Maar die streefdatum hebben ze niet gehaald, hun eerste nuchtere optreden beviel namelijk niet zo goed als gedacht. ”Het voelde te geregisseerd”, zegt Milo. “We deden alle pasjes, alles zat er goed in, maar we misten het spontane. We waren niet écht blij en extatisch. Terwijl we dat wel hadden verwacht.” De mannen hebben toen besloten om de volgende dag wel weer te gaan drinken en te kijken hoe het verschil was. ”Dat was wel echt tien keer zo leuk”, geeft Milo aan.

”Het was een periode om weer effe op aarde te komen”, zegt Milo over de tijd dat ze nuchter waren. ”We hebben een 0.0-appgroep aangemaakt. We stuurden er foto’s van de sportschool, maar deelden ook momenten dat we het moeilijk hadden: Yoooo ik heb zin om te drinken, wat moet ik doen?’ ‘Niet doen, niet doen!’ Het was echt een soort steungroep, die bestaat nog steeds.”

Terugblik

Milo blikt ook terug naar de ophef die eerder dit jaar op sociale media ontstond toen een video rondging waarin te zien was hoe Milo drugs gebruikt op het podium. Een dag voordat Goldband de Popprijs in ontvangst nam, ontstond de ophef over die video. Mensen dachten dat dit een dag voor de uitreiking plaatsvond, maar het was een filmpje van Oud en Nieuw. ”Heel Nederland dacht: wat een junks. Terwijl wij al drie weken nuchter waren! We hebben helemaal sober de grootste prijs van Nederland in ontvangst genomen”, vertelt de zanger.

Nieuwe muziek

Afgelopen week bracht Goldband twee nieuwe nummers, Rommel en Paniekaanval uit. Beide nummers gaan over de worstelingen met drank en drugs. Milo vertelt dat ze hier alle vier ook op hun eigen manier mee worstelen. ”Dat is niet iets van de laatste tijd, ook lang voor Goldband al. We zijn altijd al van het feesten en het verdoven geweest. Het enige verschil is dat het nu publiekelijk gebeurt”, aldus Milo.

Struggle jij zelf met een drank of drugs probleem? Schaam je niet om erover te praten.

Zien: de mannen van Goldband zoenen op het podium tijdens uitreiking 3FM Awards