Emma Plasmans
Emma Plasmans Gezondheid 8 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Lifehack: op deze 4 manieren doe je een zelfmassage

In deze gekke periode zitten we allemaal veel meer binnen en maken we ons allemaal schuldig aan minder beweging. Je zit misschien wel uren lang in dezelfde houding achter je laptop, ligt te lang in dezelfde houding op de bank of je bent juist overbelast door het vele hardlopen en verschillende home-workouts. Al met al, er zijn misschien wat spanningen in je lichaam opgebouwd die je er uit wil hebben.

Zelfmassage

Maar wist jij dat alle spanningen in je lichaam snel verholpen kunnen worden? En heb jij al wel eens gehoord van een zelfmassage? Hierbij vier handige manieren om jezelf een zelfmassage te geven (wij hebben die partner helemaal niet nodig ;-)). Lees snel verder hoe jij de spanningen uit je lichaam als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

1. Hoofd

Het is helemaal niet gek als je een beetje last hebt van hoofdpijn in deze tijd. Je zit waarschijnlijk meer achter je scherm (Netflix & chill) en bent meer binnen waardoor je minder zuurstof krijgt. Daarnaast beweeg je ook nog eens minder dan wanneer je op werk bent. Maar wees niet getreurd, wil jij je hoofdpijn verlichten? Dat kan. In dit filmpje wordt van top tot teen uitgelegd hoe jij jezelf de beste zelfmassage voor je hoofd kunt geven.

2. Nek

Wat is nou lekkerder dan een nek massage? Precies, helemaal niets. Toch is een nek massage niet alleen maar goed als ontspanningsmassage. Het kan ook heel veel doen voor je houding. Ga eens bij jezelf na, in welke houding lees jij dit? Zit jij keurig recht op een stoel of lig jij uitgezakt op de bank? Ook nu we met zijn allen binnen zitten en binnen werken (en niet onze fijne bureaustoel en computerscherm hebben), merken we dat we steeds meer last krijgen van de schouders en de nek. Wij hebben een superhandig filmpje gevonden waarin precies wordt uitgelegd hoe jij de spanningen kan wegmasseren. Succes.

3. Voet

Herken je dat gevoel wanneer je voeten gemasseerd worden dat je dit door je hele lichaam voelt? Wij in ieder geval wel. Misschien heb jij in deze periode het hardlopen wel weer opgepakt of maak jij iedere dag een stevige wandeling, dan kan jij wel een voetmassage gebruiken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je jezelf gewoon lekker een voetmassage gunt zonder daar een reden voor te hebben. In dit filmpje wordt precies uitgelegd hoe jij jezelf de beste voetmassage kunt geven.

4. Handen

Handen zeggen heel veel over een persoon. Je doet alles met je handen, dus ook je handen hebben wel eens een verwennerijtje nodig. Je zult het misschien niet meteen denken maar een handmassage werkt super ontspannend. Er zitten enorm veel punten in je handen die misschien wel meer gespannen zijn dan je denkt. In dit filmpje wordt heel rustig en fijn uitgelegd hoe jij je handen kan masseren. Wedden dat jij nooit meer zonder wil?

Lees ook: 4 x redenen om een hoofdmassage spin in je haarroutine te gebruiken