Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Haar 20 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Zó bereid je jouw haar het beste voor op een bezoekje aan de kapper

Heb jij jouw volgende kappersafspraak al gepland staan? Of je nu alleen gaat voor het knippen van de dode puntjes of voor een volledige make-over, er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het meeste uit je kappersbezoek te halen.. want ja, zelf kan je ook iets doen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je haar zo goed mogelijk voor te bereiden op een bezoekje aan de kapper.

Je kapper én jouw lokken zullen je dankbaar zijn.

Een goed begin is het halve werk

Volgens Tom Smith, kapper en international creative colour director bij Evo Hair, zijn er een aantal dingen die we kunnen doen om ervoor te zorgen dat we het maximale uit onze kappersbeurt halen. Zo’n goede voorbereiding zorgt niet alleen voor een zichtbaar beter resultaat, maar verlengt ook de tijd tussen je kappersafspraken omdat je frisse look langer aanhoudt.

Klinkt goed. Dus, hoe doen we dat? Wij hebben tips voor je op een rijtje gezet om het maximale uit jouw eerstvolgende kappersbezoek te halen.

Was je haar de dag voor je bezoek aan de kapper

Sommige vrouwen wassen hun haren een aantal dagen voor het bezoek aan de kapper voor het laatst. Het haar wordt vaak toch wel gewassen bij de kapper en we komen tenslotte naar de afspraak om ons haar weer mooi te laten maken. Waarom zouden we er dan heen gaan met perfect voorbereid haar?

Volgens Tom is het een mythe dat je haar ‘vies’ moet zijn voor een kappersafspraak. In de meeste gevallen is het het beste als je met relatief schoon haar naar je afspraak toe komt. “Most hairstylists prefer to work on relatively clean hair – the exception being if you’re having a scalp bleaching service, where a little build up of natural oils will actually help to protect your scalp from irritation.”

Toch is het ook geen verstandig idee om je haar nog snel de dag van de kappersafspraak te wassen als je je haar wil voorbereiden. Het is namelijk zo dat de meeste kleurproducten zo zijn ontworpen dat zij het best werken op haar dat niet brandschoon is. Daarnaast zijn er niet genoeg natuurlijke oliën aanwezig om je hoofdhuid te beschermen tegen vlekken of irritatie als je je haar net hebt gewassen voor je kappersbezoek.

Je haar één dag voor het bezoek wassen lijkt dus de beste optie.

Was je haar met een clarifying shampoo

Het is sowieso een goed idee om regelmatig een clarifying shampoo te gebruiken, maar het is zeker aan te raden om dit te doen voor je bezoekje aan de kapper. Zo’n diep reinigende en zuiverende shampoo zorgt er namelijk voor dat al het vuil van bijvoorbeeld stylingproducten en natuurlijke oliën verwijderd wordt.

Het gebruik van een clarifying shampoo zorgt ervoor dat je lokken brandschoon zijn voor je bezoek aan de kapper. Je kunt dit doen tijdens de laatste wasbeurt voor je afspraak (het beste dus één dag van te voren) of een wasbeurt eerder om je haar optimaal voor te bereiden.

Klaar met je lange haar? Dit is de inspiratie voor een kort kapsel die je nodig hebt

Blondine? Stop twee weken voor je afspraak met het gebruiken van zilvershampoo

Gebruik jij regelmatig zilvershampoo of een andere toner op je blonde haar? Stop hier dan minimaal twee weken van te voren mee om jouw haar optimaal voor te bereiden voor je kappersbezoek. “Purple shampoo or colour-boosting home-toners are fantastic to keep your colour looking salon fresh, but allow them to wash away a bit before you see your stylist so they can get a clear view of where your hair is without them”, zegt Tom.

Als je haar nog toner bevat, kan het zijn dat je kapper geen goed beeld krijgt van wat jouw haarkleur precies nodig heeft op het moment en welke hoeveelheden verf hij of zij moet mengen om de gewenste kleur te krijgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Olaplex behandeling een week voor de afspraak

Het is een goed idee om je haar een intensieve verzorgingsbehandeling te geven een weekje voor je in de kappersstoel gaat zitten. Volgens Tom is Olaplex nummer 3 hier een goed product voor. Hij legt uit: “It’s a great way to boost the quality of hair before your appointment. The healthier the hair, the more options we’ll have with your colour plan and the less we’ll have to cut off.”

Weten we dat ook weer.

Toe aan een kappersbeurt? Dít moet je allemaal weten als je thuis je haar wilt verven