Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Gezondheid 23 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Voor de lazy girls onder ons: zo blijf jij fit zonder te sporten!

Een abonnement bij de sportschool afsluiten met de intentie om veel te gaan. Tja, makkelijker gezegd dan gedaan. Ben jij na vijf minuutjes op de loopband gewoon al helemaal bekaf en doe je het meer voor de leuke outfits en Instagram-stories? We get that, daarom hebben wij gelukkig een paar goede tips verzameld voor hoe je fit blijft zonder te sporten. Ideaal voor alle lazy girls! 

Weinig moeite, groot plezier.

Fit blijven zonder te sporten

Stay hydrated!

Genoeg water drinken is belangrijk, maar dat wist iedereen waarschijnlijk al. Wat je misschien niet wist, is dat je door genoeg water te drinken ook langer vol zit en minder last krijgt van eetbuien. Toch lukt het je aan het einde van de dag soms niet om die drie liter water te drinken, dus drink je net voor het slapengaan nog maar even een groot glas. Lekker onhandig, want de kans dat jij  ‘s nachts wakker wordt om naar de wc te gaan is groot. Ga daarom eens shoppen voor een literfles, zo weet jij aan het einde van de dag precies hoeveel je hebt gedronken. Tip: bij de Primark en de Action liggen er de laatste tijd genoeg! Wat ook kan helpen, is een app op je telefoon. Hierop vul je in hoeveel en wanneer je een glas water drinkt en de app stuurt jou een herinnering wanneer je weer wat hydratatie kan gebruiken.

Good for us: er zijn veel meer drankjes dan alleen water. Eén glas rode wijn bijvoorbeeld doet ook wonderen, wijst een onderzoek door de Universiteit van Alberta in Canada uit. In rode wijn zit namelijk het stofje resveratol. De positieve eigenschappen van dit stofje krijg je ook na een uur flink zweten in de sportschool. Reservatol zorgt voor een verbetering van je hartfunctie en spierkracht, daarnaast voorkomt een glas rode wijn tijdens het avondeten dat er vet wordt opgeslagen. Het klinkt als muziek in de oren, maar neem dit nieuwtje wel met een klein korreltje zout. Drink uiteraard ook met mate.

Een kantoorbaan

Veel mensen hebben een zittend beroep. Niks aan te doen, maar ga daarom tijdens je lunchpauze eens een stukje wandelen met collega’s en eet je lunch gewoon tussen het werken door. Zo ben je gelijk weer even lekker buiten geweest en met de 10.000 stappenchallenge kom jij ook een stukje dichterbij. Wat natuurlijk ook geen kwaad kan, is wat vaker de trap pakken in plaats van de lift. Tegenwoordig zie je ook steeds meer zit/sta bureau’s of een zitbal, misschien beter bekend als de yogaball, voorbijkomen. Vraag eens aan je werkgever of er mogelijkheden zijn daarvoor.

Muziek

Heb jij even vijf minuutjes pauze nodig om een bakkie te zetten tijdens het thuiswerken of studeren? Zet een van je favoriete nummers op en dans en zing lekker mee. Dit is niet alleen even een goede afleiding, maar ook gelijk een mini work-out. Tijdens het schoonmaken van je huis is dit ook gelijk een goede tip. Door lekker actief te stofzuigen en dweilen met een dansje tussendoor verbrand je caloriëen zonder dat je het doorhebt! Heb je de smaak helemaal te pakken? Op YouTube staan ook heel veel leuke dans work-outs.

Sporten?!

Huh, je was toch een artikel aan het lezen over hoe je fit kon blijven zonder te sporten? Ja, dat klopt, maar sommige work-outs zijn gewoon te leuk om niet te delen. Soms heb je niet eens door dat je aan het sporten bent! Bijvoorbeeld met trampolinespringen. Hiermee verbrand je evenveel calorieën als met een half uur fietsen en trampolinespringen is nog leuk ook! Zwemmen is ook een effectieve manier van sporten zonder dat je het doorhebt. Op vakantie zwemt iedereen toch voor zijn plezier? Ga bijvoorbeeld gezellig met vriendinnen naar het zwembad of het strand en wie weet spotten jullie nog wat leuke boys tussendoor. Tot slot: yoga, ook hiervan staan er honderden work-outs op YouTube. Terwijl je lekker tot rust komt, verband je ook nog eens calorieën. Een win-win situatie dus!

Good food

Hoewel ‘s avonds op de bank chillen met een lekkere zak chips en een goede serie nog zo verleidelijk kan zijn, doe het niet (te vaak)! Bewegen is natuurlijk altijd gezond maar als je jezelf vol stopt met ongezond eten, word je nooit fit. Probeer daarom eens te kijken voor gezondere tussendoortjes zoals fruit, snackgroenten met hummus of hüttenkäse, ongebrande noten of maiswafels.

Ga jij nog sporten, nu je dit allemaal weet?

Afvallen door je eetpatroon te veranderen (en zonder te sporten): zó doe je dat