Audrey Garot
Audrey Garot Reality 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Liefde vinden in een datingshow? Bij dít programma is de kans het grootst

Er zijn tegenwoordig een heleboel datingprogramma’s op televisie en wij zijn er weg van. Van Married at First Sight tot B&B Vol Liefde en Boer Zoekt Vrouw; we love it. Deze programma’s zijn echt geen garantie voor geluk in de liefde, dat hebben we ook wel gezien, maar in welk programma heb je dan eigenlijk wél de meeste kans om de ware liefde te vinden?!

Eveline Stallaart, die je kunt kennen als expert uit het programma Married at First Sight, besprak het bij RTL Boulevard.

Zó groot is de kans dat je ware liefde vindt in populaire datingprogramma’s

Eveline Stallaart heeft uitgezocht wat het slagingspercentage is van verschillende datingprogramma’s. “Het is misschien wel even leuk om wat cijfers te noemen. Zo heeft Lang Leve de Liefde 250 afleveringen gedraaid, waarvan 42 stellen samen zijn gebleven. Zij hebben een slagingspercentage van zo’n 7 à 8 procent. Bij Boer zoekt Vrouw zijn er 103 boeren langsgekomen, waarvan er 85 happy in een relatie zitten. Ook zijn er negentig kindjes uit voortgekomen, dus Boer zoekt Vrouw is heel succesvol.” Wow!

“First Dates is een beetje de faler in het geheel: maar vijf koppels nadat er 730 singles bij elkaar zijn gezet. Slagingspercentage: 0.68 procent.” Als je dus aan een datingprogramma mee wilt doen, blijkt het dus wel dat je je het beste kunt opgeven voor Boer zoekt Vrouw!

Married at First Sight

Ook het datingprogramma Married at First Sight moet natuurlijk besproken worden, want daar is Eveline Stallaart zelf een onderdeel van. “31 koppels hebben we geproduceerd. Daar zijn er nog twee van samen.” Dat is dus ook echt niet veel, maar toch wilt ze dit programma verdedigen: “Deze mensen hebben wel prachtige levenslessen gehad. En de kijkers hebben natuurlijk een geweldige tijd gehad!”

Maar nu is de grote vraag: hoe komt het dat sommige datingprogramma’s succesvoller zijn? Daar heeft ze ook wel een antwoord op. “Je ziet heel duidelijk dat de dames die brieven sturen naar Boer zoekt Vrouw, de boer al een beetje kent. Je weet al best veel van die boer, alsook over je eigen toekomst. Boerderij, werk. Dat scheelt heel veel. Bij de andere programma’s is het allemaal blind matchen. Dat matchen gebeurt bij een MAFS dan weer veel uitgebreider dan bij een dagelijkse show als First Dates, waar het veel sneller moet.”

Dit zijn de 11 B&B-eigenaren die meedoen aan het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde