Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 20 leukste films op Disney+ om samen met je vriendinnen te kijken

Weet je nog dat je vroeger als kleine dreumes voor de tv zat om je lievelingsfilm te kijken? Grote kans dat een van deze films door Disney gemaakt is. Sneeuwwitje, The Lion King, Assepoester.. Je kon even een paar uur verdwijnen in een wereld vol magie en liefde. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom het nóg steeds zo fijn is om deze films te kijken.. de echte wereld helaas is niet altijd even gezellig.

Welke film is jouw favoriet?

Disney films

Vroeger keek je de film op videoband of op dvd, maar tegenwoordig bestaat er gelukkig zoiets Disney+. Daar staan alle films op die je wil zien, zowel oud als nieuw.

Disney’s nieuwste productie

Encanto is alweer de 60ste film van Disney en hij gaat niet over prinsessen, maar over een ‘redelijk’ normale, Zuid-Amerikaanse familie. Waarom redelijk normaal? Iedereen uit deze kleurrijke familie bezit een bijzondere gave, behalve hoofdrolspeelster Mirabel.

Op de website van bioscoop Pathé is het volgende over de film te lezen: ‘Encanto is het verhaal van een buitengewone familie die in een magisch huis woont dat verscholen ligt in de bergen van Colombia. Dit huis staat in een levendige stad, op een wonderbaarlijke en kleurrijke plek genaamd Encanto. Mirabel is een gewone 15-jarige die worstelt om haar plaats in de familie te vinden.’

‘In de film heeft elk kind in het gezin de magische kracht van de Encanto, behalve Mirabel. Maar wanneer ze ontdekt dat de magie rondom de Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar uitzonderlijke familie is.’

De leukste Disney films op een rijtje (oud en nieuw!)

Heb jij nog lekker wat dagen vrij of zoek jij gewoon leuke films die je in de avond kan kijken? Wij zetten de leukste Disney films voor je op een rijtje.

1. Ratatouille

2. UP

3. Finding Nemo

4.The parent trap

5. The Lion King

6. Coco

7. Mary Poppins

8. Toy Story

9. Moana/Vaiana

10. Disney’s Cruella

11. Frozen

12. Zootopia aka Zootropolis

13. Mulan

14. The Princess and the Frog

15. Enchanted

16. Aladdin

17. The Princess Diaries

18. Sneeuwwitje

19. Rapunzel

20. Assepoester

Dit zijn de leukste films op Netflix om met je moeder te kijken tijdens Moederdag