Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 verassende dingen kunnen je geestelijke gezondheid beïnvloeden

De afgelopen twee en een half jaar waren niet bepaald een feestje voor onze geestelijke gezondheid. Veel mensen voelden zich namelijk eenzaam, geïsoleerd en niet verbonden en wij snappen precies waarom. Maar wist je dat deze 5 verassende dingen ook invloed kunnen hebben op je geestelijke gezondheid.

What?!?

Geestelijke gezondheid

Sinds Corona weet iedereen hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Als je dit niet doet kan niet alleen je lichamelijke gezondheid in gevaar komen, maar kan ook je geestelijke gezondheid veranderen. Corona had namelijk totaal geen positief effect op onze geestelijke gezondheid en dit is zelf nu nog te merken. Toch zijn er ook verassende dingen die effect hebben op je geestelijke gezondheid en wij zetten er 5 voor je op een rij.

Experts waarschuwen massaal voor het kopiëren van deze ‘onveilige’ TikTok tanning-trend

1. Jouw houding

Iedereen zit wel eens met een slechte houding op de bank, maar dit kan dus zeker invloed hebben op je humeur. Veel mensen realiseren zich namelijk niet dat hun lichaamshouding informatie terugstuurt naar hun hersenen.

2. Vrienden

Naast je houding hebben ook je vrienden effect op je geestelijke gezondheid. Hierbij is het aantal vrienden dat je hebt niet belangrijk, maar is het vooral van belang om jezelf te omringen met mensen bij wie je je meest authentieke zelf kunt zijn.

3. Je lach

Urenlang naar je favoriete programma kijken wordt vaak gezien als lui, maar als het je aan het lachten maakt is het nog helemaal niet zo’n groot probleem. Als je lacht stuurt je lichaam namelijk berichten terug naar je hersenen dat het goed met je gaat en begint je lichaam te ontspannen. Mensen die vaak lachen voelen zich waarschijnlijk zelfs veel minder overweldigd tijdens een stressvolle situatie.

Voor je bucketlist: dit zijn de 5 mooiste villa’s op Ibiza

4. Je waterinname

Voldoende water drinken is essentieel voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Als je niet genoeg drinkt en een klein beetje uitdroogt slaat je lichaam alarm dat je in een levensbedreigende situatie bent. Als dit gebeurt begint je lichaam stresshormonen op te schoppen en dit is niet goed voor je geestelijke gezondheid.

5. Toegang tot de natuur

Onze voorouderlijk brein controleert veel van onze stressreacties. Daarom hebben we tijd nodig in de natuur. Mensen zijn geëvolueerd om de voorkeur te geven aan omgevingen met zoet water, zonlicht en natuur. Zelfs korte momenten in de natuur kunnen je mentale gezondheid al enorm ten goede komen.