Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Go Wildcats: Vanessa Hudgens keert terug naar East High

Oké. We moesten even slikken toen we hoorden dat de eerste High School Musical-film al 16 jaar geleden uitkwam. Toen waren we nóg een stuk jonger en moesten velen van ons zelf nog naar de middelbare school gaan. Natuurlijk is dat bij ons niet zo als in de Amerikaanse films, maar het was wel heerlijk om bij weg te dromen. Iedereen wil wel een Troy of Gabriella op school, toch? De prachtige Vanessa Hudgens (Gabriella) keerde afgelopen week terug naar East High voor een sentimentele video.

Vanessa keert terug naar High School Musical

De film over een groep studenten én een musical waren in een mum van tijd razend populair en zo’n beetje elk meisje ter wereld viel voor Troy Bolton (Zac Efron) en wilde Gabriella (Vanessa Hudgens) zijn. Eerlijk: de catchy liedjes werden op elk schoolfeestje gedraaid en het duurde dan ook niet lang voordat de tweede film uitkwam. Het vervolg viel net zo goed in de smaak. De eerste film werd 16 jaar geleden uitgebracht en alle acteurs uit de film waren toen zelf ook nog jongvolwassenen.

Inmiddels is bijna iedereen uitgegroeid tot een grote naam in de entertainmentwereld, maar stiekem hopen we op een vervolg mét alle originele castleden. Vanessa Hudgens snapt deze wens en maakt dan ook een (voor ons) erg emotionele video voor haar ‘oude middelbare school’. Fictief dan, maar voor ons is ze een echte Wildcat.


“Do you remember in kindergarten how you’d meet a kid and know nothing about them, then 10 seconds later you’re playing like you’re best friends because you didn’t have to be anything but yourself?”, schrijft ze erbij.

Over HSM

Wanneer Troy Bolton en Gabriella Montez samen een karaoke-duet zingen ontdekken ze hun liefde voor zingen én toch ook een beetje voor elkaar. Gabriella verhuisd die zomer naar de woonplaats van Troy en zij komt op dezelfde middelbare school terecht. Gabriella is een ‘nerd’ en Troy is een echte sportman, een basketballer. Zijn vrienden zouden het maar gek vinden als hij met Gabriella om zou gaan en als hij mee zou doen aan de schoolmusical. Uiteindelijk winnen zijn verlangens het van zijn verstand én meld hij zich om te zingen. Uiteindelijk is het eind goed al goed – want alle vrienden vinden het stiekem wel cool dat ie dat doet. Uiteindelijk worden Troy en Gabriella verliefd en zijn ze een setje.

Ben je benieuwd wat de cast nu doet? Je leest het hier.

Tick, Tick… Boom! is de nieuwe Netflix-musicalfilm met Andrew Garfield en Vanessa Hudgens