Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Experts waarschuwen massaal voor het kopiëren van deze ‘onveilige’ TikTok tanning-trend

Het is alweer een paar dagen officieel zomer en dit is ook aan het weer te zien. We hebben namelijk alweer een paar heerlijk warme dagen achter de rug en vandaag is het weer raak. Het is boven de 20 graden en de zon schijnt vol. Tijd dus om lekker te zonnen in de tuin of bij het water, maar het is wel belangrijk om je goed in te smeren. Experts waarschuwen dan ook massaal voor het kopiëren van deze ‘onveilige’ TikTok tanning-trend.

Wees voorzichtig met je huid!

TikTok tanning-trend

Nu het weer lekker warm is, is het tijd voor korte rokjes en topjes. Dit betekent ook dat het weer tijd is om je (misschien wat witte) benen weer te laten zien. Veel van ons liggen dan ook graag eerst nog even in de zon om toch net wat bruiner te worden. Hoewel hier niks mis mee is, lijken veel mensen toch nog te vergeten hoe belangrijk het is om je goed in te smeren.

Zo gaat er op dit moment een TikTok-trend viraal die een hack laat zien die je sneller bruin moet maken. Zo deelde TikTok-gebruiker Miriam Mroivili – @miriammroivili – een video waarin zij de hack laat zien. Ze vertelt dat ze vochtinbrengende crème en water mixt in een spuitfles en deze mix door de dag over haar huid heen smeert.

@miriammroivili Afrobeats>>>> #foryou #tanningtips #foryourpage ♬ Sugercaneremixspeedup by kojomiles – CERTIFIED 💦LOVER 👅BOY 😎

Wat te doen tegen die strontvervelende muggen in je kamer?!

Reacties

De video van Miriam is al meer dan 6,6 miljoen keer bekeken en heeft meer dan 1500 reacties verzameld. En hoewel veel gebruikers de methode graag willen proberen, moedigen anderen juist aan om een SPF aan te brengen in de zon. Zo schrijft een kijker: “Doe dit alsjeblieft niet. Je huid is kostbaar.” Andere kijkers schrijven: “Draag zonnebrandcrème!!!” en “Terwijl ik hier zit met verbrande en blaren schouders bedekt met aftersun.. doe alsjeblieft zonnebrandcrème op 😅🙈.”

Ook experts laten weten dat dit geen goed alternatief is voor zonnebrand. Huidverzorgingsexperts van JustMyLook waarschuwen mensen namelijk om twee keer na te denken over het gebruiken van deze hack. “We raden ten zeerste af om deze hack uit te voeren”, zeiden ze. “Niet alleen is het proces onveilig, maar blootstelling aan de zon op deze manier zonder bescherming kan het risico op het verbranden van je huid ernstig verhogen, wat kan leiden tot melanoom (huidkanker).”

Slapen in de warmte? Met deze 4 middelen koel jij ‘s nachts wel af

Nadat de video van Miriam compleet viraal ging heeft ze wel een disclaimer toegevoegd. Zo schrijft ze: “We hebben regelmatig PURITO Centella Green Level Zonnecrème op ons gezicht (SPF50+) en spf 30 op ons lichaam aangebracht. & we hebben dit net gebruikt om onze huid te hydrateren. Heel belangrijk om toe te voegen dat dit geen doe-het-zelf zonnebrandcrème of een vervanging voor zonnebrandcrème is! Het is vochtinbrengend. Daarnaast hebben we zonnebrandcrème aangebracht xxxx”