Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 15 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

6 Sex Education-kostuums voor Halloween

Nadat de fans bijna twee jaar moesten wachten kwam er afgelopen september een derde seizoen van Sex Education op Netflix. Ook dit seizoen was weer een succes en had dan ook weinig tijd nodig om weer aan de top te komen. Voor de mensen die niet bekend zijn met de serie: Sex Education volgt een groep studenten op de fictieve Britse school Moordale High.

De show geeft een open en eerlijke benadering van seksuele verlangens, relaties, identiteit, en opgroeien in het algemeen.

Sex Education: seizoen 3

Maar het verhaal is niet het enige waarom de fans na drie seizoenen nog steeds even graag kijken. Sex Education staat namelijk ook bekend om de gedurfde make-uplooks en geweldige kleding. Met dit in gedachten kan Sex Education ook zeker niet ontbreken tijdens Halloween 2021.

De kostuums zijn dan niet eng, maar zeker wel leuk, trendy en makkelijk te recreëren. Daarom hebben wij zes personages op een rij gezet waarmee jij sowieso de show gaat stelen. Van Maeve Wiley tot Otis Milburn. Maar ook zeker Jean Milburn staat in het rijtje, want wie wil er niet een dag op haar lijken.

6 personages van Sex Education die perfect zijn voor jouw Halloween-kostuum

1. Moordale High student

liefde
Sam Taylor/Netflix

Helaas is er geen officieel Moordale High-uniform dat je kunt kopen, maar je kan het zeker zelf maken. Wat je daar voor nodig hebt? Een grijze blazer, wit overhemd en een geruite rok of een grijze pantalon. Voor een jongens- of genderneutraal kostuum een grijze stropdas met geel en rood lint. Je kan ook je grijze blazer nog meer in de Moordale-stijl krijgen door een rood lint toe te voegen.

2. Maeve Wiley

Sam Taylor/Netflix

Hoewel er niet veel te zien was van Maeve haar stijl in het derde seizoen door het uniform, zijn we haar iconic bad girl-outfits uit voorgaande seizoenen zeker niet vergeten. Pak er een lerenjas en een lerenrok, netpanty’s, een paar laarzen, oorringen en een paar kettingen bij. Wil je er helemaal voor gaan? Maak dan de Maeve-look af met een beetje roze haarverf.

3. Otis Milburn

Sam Taylor/Netflix

Otis staat om twee dingen bekend: zijn goede advies en zijn bekende, volgens Ruby “afschuwelijke”, jas. Ben je van plan om als Otis naar Halloween te gaan, dan heb je geluk. Fans hebben namelijk de perfecte jas op Ebay gevonden, het is precies hetzelfde als die uit de serie. Maak de outfit verder af met bruine broek en een gestreept shirt.

4. Ruby Matthews

Sex education Simone Ashley
Sam Taylor/Netflix

Pak alles wat kleurrijk is en je kunt jezelf transformeren in de iconic Ruby Matthews, maar geel is toch wel echt haar kleur. Dus pak een witte jumpsuit, gele blazer, een roze tas voor je lippenstift, je telefoon, een ronde zonnebril, oorringen en misschien zelfs een hond erbij? En je steelt de show!

5. Lily Iglehart

sterrenbeeld
Sam Taylor/Netflix

Bij Lily draait het vooral om het combineren van gedurfde kleuren en maffe patronen. Begin je outfit met een polokraag en bouw vanuit daar verder. Vergeet vooral niet een paar unieke accessoires toe te voegen en misschien wel een knipoog naar het buitenaardse.

6. Jean Milburn

Sam Taylor/Netflix

Helaas is er geen manier om de iconic Gillian Anderson te belichamen, maar misschien kan dat toch een beetje. Je kan namelijk jezelf transformeren in haar karakter Jean Milburn. Met een wijnglas in je hand, een felgekleurde jurk en een wit/blonde pruik kom je al een heel eind. Zorg er wel voor dat je een beetje de ‘therapietaal’ onder de knie hebt.

Dit zijn de beste ‘spooky’ series op Netflix voor Halloween