Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 31 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Shocking! André Hazes en Monique Westenberg voor de rechtbank vanwege schoolverzuim kleine Dré

André Hazes en Monique Westenberg zorgden met hun vakantie van vorig jaar voor wat onenigheid. Zo zouden ze hun toen 5-jarige zoontje André twee weken eerder van school hebben gehaald om door Amerika te reizen. Leuk zo’n gezinsvakantie, maar je kind twee weken eerder van school halen is niet zomaar toegestaan. Wat blijkt: André en Monique hadden hier ook helemaal geen toestemming voor en dat lijkt nu grote gevolgen te hebben voor de twee.

André Hazes en Monique Westenberg voor de rechter

Volgens roddelqueen Yvonne Coldewijer moeten André Hazes en Monique Westenberg binnenkort voor de rechter verschijnen. Zij schrijft op haar Instagram: ”Zoals ik toen al bracht, was er een hele ophef op school, want school had hier geen toestemming voor gegeven. Wat blijkt nu? André en Monique hadden hier gewoon schijt aan en zijn toen, ondanks deze afwijzing, toch op vakantie gegaan. School heeft dit doorgegeven aan de leerplichtambtenaar en dit is dus geëscaleerd. Nu mag hij aan de rechter gaan uitleggen waarom ze deze keuze hebben gemaakt en waarom zij denken dat ze boven de wet staan.”

Buiten de schoolvakanties op vakantie

Volgens de wet mag je alleen buiten de schoolvakanties op vakantie als de ouders van een leerplichtig kind vanwege hun werk tijdens geen enkele reguliere schoolvakantie twee weken achter weg zou kunnen. Voor André en Monique was hier geen sprake van. André was destijds namelijk vrij om af te kicken en wat Monique precies doet, is vrij onduidelijk. Maar wat gaat nou precies de straf worden voor André en Monique? Waarschijnlijk blijft dit niet alleen bij een boete. Het overtreden van de leerplichtwet wordt als erg serieus gezien, er kan zelfs tot één maand gevangenisstraf op staan. Al zal hier geen sprake van zijn voor André en Monique, is er wel een grote kans dat de ouders van mini Dré een aantekening op het strafblad krijgen. Dat zorgt er dan weer voor dat de familie niet meer zomaar op reis kan, want een visum aanvragen zal een stukje lastiger worden.

Vet: prinses Ariane gaat na de zomer naar school in Italië