Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 17 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

ENGEL – Antoon draait nu in de bioscopen: wij spraken met hem over zijn eigen documentaire

Antoon zijn documentaire ging gister in première en wij waren erbij! De afgelopen drie jaar is Valentijn Verkerk, wat de echte naam van Antoon is, gevolgd door producent FCCE voor zijn eigen documentaire, genaamd Engel. Naast zijn succes, uitverkochte concertzalen en verschillende gouden en platina hits, geeft de film ook een kijkje in zijn jeugd en vertelt Engel het verhaal over zijn moeder.

Wij spraken met Antoon en vertellen je alles wat je wilt weten over zijn documentaire.

Valentijn Verkerk

Van jongs af aan had Antoon maar één doel: muzikant worden. Hij begon al op jonge leeftijd met het spelen van drum en klassieke piano. Op zijn vijftiende stopte Antoon met VWO om als jongste kandidaat ooit aangenomen te worden op de Herman Brood Academie. In het begin richtte hij zich vooral op EDM, later werd hij meer geïnteresseerd in Hiphop en begon hij met het schrijven van eigen teksten. Door deze stijlen te combineren met Disco- en 80’s-invloeden, die hij vanuit thuis had meegekregen, ontstond zijn eigen, unieke stijl.

Successen

De muzikale film Antoon – Engel neemt je mee in het leven van deze jonge en zeer getalenteerde rapper en producer. Valentijn is nog maar 21 jaar oud en heeft nu al meerdere top 10 hits op zijn naam staan. Zijn carrière begon allemaal met één viral TikTok filmpje op het nummer Hyperventilatie. Hierna volgde vele andere bekende hitjes, was hij in 2022 de meest gestreamde artiest op Spotify, hij ontving dit jaar de Qmusic Top 40 award voor Beste Artiest en de Edison Popprijs, ook verkocht hij op 20-jarige leeftijd al twee keer de Ziggo Dome uit. Een behoorlijke prestatie.

Documentaire

Het verhaal van Antoon kent vele hoogtepunten, maar ook één persoonlijk tragedie, wanneer zijn moeder overlijdt na een ernstig ziekbed. Gelukkig vindt de jonge ster keer op keer zijn kracht in iets waar hij het meest van houdt: muziek. Wij wilden natuurlijk dolgraag weten waarom Antoon besloot om op zulke jonge leeftijd al een documentaire te maken. Gelukkig konden wij dit persoonlijk aan hem vragen.

@beautifymagazine

♬ Vlog – Soft boy

Antoon – Engel

De film legt het begin van zijn carrière tot aan nu vast. Zo is te zien hoe hij op jonge leeftijd een Dj-set van zijn vader kreeg en dat hij draaide op alle schoolfeesten. In zijn vrije tijd maakte hij samen met zijn vrienden muziek in het tuinhuisje van zijn ouders, die was omgebouwd tot studiootje. Zijn eerste hitjes zijn dan ook hier geschreven. Verder laat de film nooit eerder vertoonde beelden vanuit zijn jeugd zien en vertelt hij het verhaal over zijn moeder.

Ook komen zijn familieleden aan het woord, die hem volgens eigen zeggen met beide benen op de grond hebben gehouden. Zo is er bijvoorbeeld te zien hoe Valentijn samen met zijn omaatje stamppot aan het eten is, hoe cute? Tot slot zou het natuurlijk geen muzikale film zijn als zijn muziek niet naar voren zou komen. Backstage beelden van zijn optredens, de uitverkochte Ziggo Dome en volle concertzalen met schreeuwende tienermeisjes zijn dan ook zeker terug te zien.

Bekijk hier alvast de trailer van de film:

 

Antoon – Engel is op 21 en 23 april te zien in de bioscoop.

Zit jij in een “situationship” zonder dat je het weet? Dit zijn de kenmerken waar je op moet letten