Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Déze zangeres gaat ons vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival

Al een aantal weken gaan er meerdere geruchten rond over wie ons land gaat vertegenwoordigen volgend jaar op het Eurovisie Songfestival. Verschillende namen kwamen voorbij, maar vandaag is er eindelijk bekendgemaakt wie ons gaat vertegenwoordigen.

Wie gaat er dit jaar voor de welbekende ‘douze points’ zorgen?

Eurovisie Songfestival

In 2019 mocht Duncan Laurence namens Nederland naar Tel Aviv om op te treden op het Eurovisie Songfestival. Hier won Nederland voor het eerst sinds 1975 met het nummer ‘Arcade’. Door deze winst mocht Nederland het Songfestival organiseren in Rotterdam. Het moest een jaartje uitgesteld worden door de pandemie, maar dit jaar mocht Jeangu Macrooy ons eindelijk vertegenwoordigen. We wonnen helaas niet, maar het was zeker een mooi weekend. Al snel wilde mensen weten wie ons in 2022 zou gaan vertegenwoordigen.

Wie-o-wie?

Afgelopen weken hebben we veel namen voorbij zien komen, van Maan tot Armin van Buuren samen met Jaap Reesema. Daarna zou zangeres Lakshmi ons vertegenwoordigen of toch S10..? Vandaag plaatste het Instagramaccount van het Eurovisie Songfestival dat ze om 16:00 uur met groot nieuws zouden komen. De onthulling! En ja hoor, in die video horen we eindelijk wie ons mag vertegenwoordigen. Dit is zangeres en rapper S10!

S10 is door een selectiecommissie van AvroTros uitgekozen. In deze commissie zitten onder andere Cornald Maas, Jan Smit en radio duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

Over S10

S10, ook wel bekend als Stien den Hollander, gaat ons vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Op zeventienjarige leeftijd tekende zij een contract bij het platenlabel Noah’s Ark. In 2017 kwam haar eerste EP uit, genaamd Antipsychotica. In 2020 werd ze benoemd als 3FM Talent en mocht ze de soundtrack voor het tweede seizoen van Mocro Maffia maken. Ook won ze dit jaar in februari een Edison Pop voor haar album ‘Snowsniper’ in de categorie alternative. Dit jaar bracht ze ‘Adem Je In’ uit, een gevoelig nummer wat meteen ontzettend goed werd ontvangen.

Dit jaar bracht ze ook het nummer ‘Onderweg’ uit samen met de Belgische band Bazart. Zou dit haar helpen om stemmen te winnen van België? En is Nederland klaar voor S10? We zijn erg benieuwd met welk nummer zij ons gaat vertegenwoordigen in Turijn tijdens het Eurovisie Songfestival van 2022.

Opvolger van Måneskin?

Dit jaar won de Italiaanse rockband Måneskin het Eurovisie Songfestival. De band deed eerder al mee aan de Italiaanse versie X-Factor maar werd in 1 klap beroemd door de winst in Rotterdam. De band is niet meer weg te denken van sociale media (mede door zanger Damiano), de bandleden staan vaak model voor Gucci en ze mochten optreden in het voorprogramma van The Rolling Stones.

Is dit de nieuwe vriend van zangeres Maan?